beantwoord

Hoe krijg je als ex-student, langstudeerder of jonge ondernemer €50 korting op een NS Flex Abonnement?

 • 9 July 2018
 • 7 reacties
 • 10384 Bekeken

 • Anonymous
 • 0 reacties
Op de pagina van het aanbod voor afgestudeerden staat nergens vermeldt,
dat dit aanbod wel of niet geldig is in combinatie met een NS Flex abonnement.


https://www.ns.nl/studenten/aanbod-afgestudeerd/

Stop je met studeren, ben je klaar of duurt je studie langer dan gepland? Dan kun je niet langer gratis met je Studentenreisproduct reizen. Flink balen natuurlijk! Om de pijn te verzachten heeft NS een cadeau voor je.

Ons aanbod
Ontvang een jaar lang een gratis Dal Voordeel abonnement. Je reist dan met 40% korting buiten de spits. Je kunt ook kiezen voor € 50 korting op een ander NS-jaarabonnement. Dit aanbod geldt tot maximaal 3 maanden na het beëindigen van je Studentenreisproduct.


https://www.ns.nl/studenten/aanbod-afgestudeerd/zo-werkt-het.html

Moet jij je Studentenreisproduct inleveren? Dan heeft NS een cadeautje voor je. Ontvang een jaar lang een gratis Dal Voordeel abonnement of korting op een ander NS-jaarabonnement naar keuze. Als je gebruik wilt maken van dit mooie aanbod, bestel dan een abonnement met de speciale actiecode. Dit kan tot 3 maanden na het stopzetten van je Studentenreisproduct.

Dit moet je doen

 1. Beëindig je Studentenreisproduct bij de kaartautomaat.
 2. Bestel binnen 3 maanden online je gratis Dal Voordeel abonnement (of met €50 korting een ander NS-abonnement).
 3. Gebruik de volgende actiecode:
 • Voor ex-studenten; vul op de pagina ‘Overzicht van uw bestelling’ in het actiecodeveld het woord 'exstudent' in, met daarachter de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijv: exstudent1234123412341234.
 • Voor langstudeerders; vul op de pagina ‘Overzicht van uw bestelling’ in het actiecodeveld het woord 'student' in, met daarachter de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijv: student1234123412341234.
 • Voor jonge ondernemers; Bestel een zakelijk abonnement. Vul op de pagina 'Uw bedrijfsgegevens' in het actiecodeveld het woord 'zakelijk' in, direct aangevuld met de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijv: zakelijk1234123412341234.
Let op: Het door de aanvrager ingevoerde OV-chipkaartnummer wordt bij Regisseur Studenten Reisrecht (verantwoordelijk voor de digitale administratie van het studentenreisproduct op een persoonlijke OV chipkaart) gebruikt om te controleren of er op dat kaartnummer een studentenreisproduct heeft gestaan dat in de periode van 3 maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum is stopgezet.
icon

Beste antwoord door Robert B 9 July 2018, 14:57

Bekijk origineel

7 reacties

Badge +3
Op Twitter werd gezegd "Je krijgt € 50,- tegoed van oNS die je vrij mag besteden aan een abonnement in de webshop".

Dat lijkt me dus duidelijk. Voor Flex Dal Voordeel zal je dan wel na 10 maanden gaan betalen denk ik, of het wordt gebruikt om de eerste € 50,- aan reis+abonnementskosten te verrekenen.

Neem aan dat zodra Flex officieel gelanceerd wordt dat er ook wel bij komt te staan. Misschien ook niet, omdat er specifiek in de voorwaarden staat dat je die € 50,- korting (eenmalig) krijgt bij aanschaf van een jaarabonnement. Dat is natuurlijk om vaste klanten te werven.
Technisch gezien kan de NS Flex Backoffice gewoon 4,17 p/mnd korting per maand verwerken.
(Dan krijg je misschien zelfs geld terug bij een NS Flex Weekend Voordeel abonnement 😉 )
Badge +3
Geen idee wat de backoffice technisch gezien allemaal kan, en aannames daarover worden niet gewaardeerd zoals je wellicht weet 😉
Technisch gezien kan de NS Flex Backoffice gewoon 4,17 p/mnd korting per maand verwerken.
(Dan krijg je misschien zelfs geld terug bij een NS Flex Weekend Voordeel abonnement 😉 )

Je zult natuurlijk wel begrijpen dat de Euro 50,- niet uitgekeerd wordt maar verrekend wordt, hoeveel Flex Weekend Voordeel kaarten had je anders willen aanvragen ?? 🙂
Zoals Robert B al heeft aangegeven krijg je korting op een ander NS-jaarabonnement. NS Flex is technisch gezien geen jaarabonnement, gezien je het maandelijks kan beëindigen en wijzigen. Het valt dus niet onder de abonnementen waar je deze korting bij kan gebruiken.

In hoeverre dit aangepast gaat worden wanneer NS Flex volledige live gaat durf ik niet te zeggen, het zit momenteel natuurlijk nog steeds in een (late) test-phase. Dit zal uiteraard gecommuniceerd worden.
@Stijn NS Het zou fijn zijn als een aanbod duidelijk communiceert wat de voorwaarden zijn.

Mocht NS het Flexaanbod niet erkennen voor het aanbod van afgestudeerden e.d.,
dan zou dát ook als zodanig moeten worden opgenomen op de desbetreffende actiepagina's.
Een Flex abonnement sluit je voor onbepaalde tijd af, in principe niet als een maandabonnement.
Op dit moment zijn er meerdere functionaliteiten nog niet mogelijk bij het NS Flex abonnement, zoals bijvoorbeeld ook combinaties met BTM vrij of voordeel. Kortingen op de abonnementsprijs valt daar ook onder. Zoals het momenteel genoteerd is op de website is het gedekt dat het NS Flex niet onder de mogelijke abonnementen vallen. Dat het voor onbepaalde tijd door loopt wil niet zeggen dat het een jaarabonnement is. Jaarabonnementen hebben een jaarlijkse contractduur. NS Flex abonnementen hebben meer een maandelijkse contractduur.

Op het moment dat deze extra functionaliteiten wel geïntroduceerd worden zal er ongetwijfeld ook gekeken worden naar een mogelijke toevoeging van het NS Flex abonnement aan de lijst van abonnementen voor de studentenkorting. Of dat gaat gebeuren weet ik nu simpelweg nog niet.

Reageer