beantwoord

Is het mogelijk om naast mijn Student Week Korting, een NS Flex (weekend vrij) aan te vragen om zo te alle tijden gratis te reizen?

  • 13 november 2018
  • 7 reacties
  • 290 Bekeken

Is het mogelijk om naast mijn Student Week Korting, een NS Flex (weekend vrij) aan te vragen om zo te alle tijden gratis te reizen?
icon

Beste antwoord door Robert B 13 november 2018, 18:09

Een 'klassiek' Weekend Vrij (€33 per maand) gaat prima samen met een SRP op dezelfde kaart. Je zit er dan alleen in theorie een jaar aan vast, alhoewel je dat dan wel gedurende het jaar kunt omzetten naar Flex Basis o.i.d. en dat een maand later helemaal kunt stoppen.De Flex versie werkt sóms wel maar vaker ook niet i.c.m. een SRP op één kaart, dus dan is het advies inderdaad om Weekend Vrij op een tweede (gratis) kaart te nemen, en voor bus/tram/metro altijd de kaart met je SRP te gebruiken (omdat je daar in het weekend korting op krijgt).
Bekijk origineel

7 reacties

Badge
Waarom niet? Alleen is het natuurlijk niet gratis. NS flex weekend vrij kost Euro 31,- per maand.

Aanvragen kan via deze site:

https://www.ns.nl/nsflex/webshop#/bestelling/producten
Reputatie 7
Badge +3
Maar dan wel op een aparte OV-chipkaart.
Badge +3
Merk ook op dat NS Flex niet beschikbaar is voor minderjarigen en dat u met NS Flex Weekend Vrij alleen gratis kunt reizen in treinen in het weekend en dat u voor bus, tram en metro nog steeds moet betalen.
Goedemiddag Karl Veldman en welkom bij de NS Community!

Dus even samenvattend:

Ja, dat kan, voor dit NS Flex abonnement betaal je dan €31 per maand om puur vrij te reizen in het weekend. Dit NS Flex abonnement wil je dan op een aparte OV-chipkaart plaatsen, gezien de combinatie van deze twee abonnementen op dezelfde kaart problemen kan opleveren. Tijdens het bestelproces kun je aangeven dat je een nieuwe kaart wilt bestellen, die krijg je bij het NS Flex Weekend Vrij kosteloos erbij. Houd er rekening mee dat je hiermee enkel vrij reist in de trein, voor bus, tram en metro vervoer zul je nog steeds reiskosten maken in het weekend welke maandelijks worden afgeschreven.

Tot slot is het inderdaad goed om te weten dat je voor het kunnen gebruiken van NS Flex meerderjarig (18+) moet zijn. Ben je nog onder de 18, dan is het NS Flex helaas nog geen optie voor jou. Je kunt dan uiteraard wel een klassiek Weekend Vrij abonnement bestellen.

Bedankt voor de reacties Jeroen, Momo en Tochjo! 🙂
Badge +3
Een 'klassiek' Weekend Vrij (€33 per maand) gaat prima samen met een SRP op dezelfde kaart. Je zit er dan alleen in theorie een jaar aan vast, alhoewel je dat dan wel gedurende het jaar kunt omzetten naar Flex Basis o.i.d. en dat een maand later helemaal kunt stoppen.

De Flex versie werkt sóms wel maar vaker ook niet i.c.m. een SRP op één kaart, dus dan is het advies inderdaad om Weekend Vrij op een tweede (gratis) kaart te nemen, en voor bus/tram/metro altijd de kaart met je SRP te gebruiken (omdat je daar in het weekend korting op krijgt).
Tip: een flex weekend vrij eerste klas kost slechts zes euro meer dan de tweede klas variant. Een aanrader!
Badge +3
Probleem/vraag is of NS Flex Weekend Vrij op een bestaande ov-chipkaart gaat (samen)werken of niet.

Het SRP (studenrenreisproduct) is daar simpelweg een heel goed voorbeeld van om dat vooral niet te doen/proberen, maar test-cases zijn welkom natuurlijk!

Vandaar dus die tweede kaart als advies. En voor bus.tram.metro ga je sowieso de mist in als student (je betaalt ineens voltarief achteraf i.p.v. studentenkorting in het weekend).

Reageer