beantwoord

Nieuwe factuurdatum bij wijziging NS Flex?Toon eerste bericht

216 reacties

Reputatie 3

Aan het eind van de rit zal het allemaal wel kloppen, maar het wordt er zo niet echt duidelijker op.

De abonnementskosten volgende factuur staan nu dan wel op ‚ā¨32 ipv de eerder vermelde ‚ā¨30.

 

Intussen heb ik vandaag nog niet mijn verwachte factuur ontvangen, misschien morgen. Maar het overzichtje verwachte kosten geeft nog steeds de ‚ā¨5 voor al het op 29 september opgezegde Dal Voordeel aan.

 

Ja daar ben i ook wel benieuwd naan momo 

Badge +3

Oh ja die eerdere screenshot (mét je Weekend Vrij minus Dal Voordeel) was ik even vergeten.

Waarom je dan nu pas je saldo krijgt (en niet via¬†de eerdere Flex factuur) blijft de vraag. En die -‚ā¨ 2,00 natuurlijk, of waren ze die vergeten op de andere factuur?¬†:thinking:

Uiteraard zal alles zichzelf wel uitmiddelen en kloppen, maar het kost nogal wat moeite om dat zelf allemaal uit te vogelen. Want waarom dan de ‚ā¨3 voor een abonnement dat je al een maand niet meer hebt?

Ik wou hier gisteren nog op reageren met na mijn bachelor voor ‚Äúreizen met de OV-chipkaart, met speciale aandacht voor de situatie in Sloterdijk‚ÄĚ heb ik ondertussen een Master in ‚ÄúDoorgronden van NS Flex‚ÄĚ nodig. Enig idee wie deze studie voorziet? TLS? Webhelp Groningen. :relaxed:

 

Maar dat was voordat ik vandaag mijn verwachte factuur (voorzien rond 14/10/2019) mocht ontvangen.

 

Op mijn factuur wordt er voor onbeperkt reizen in het weekend 0,00 euro aangerekend. Er staat ook geen periode bij waarvoor ik deze 0,00 euro moet betalen.

 

Is er weer een storing? Of gaat er iets anders mis?

Bij de factuurspecificatie staan er anders meer dan genoeg reizen waarvoor ik dus niet moet betalen.

Badge +3

Oh haha, ze zijn de abonnementskosten weer vergeten dus (het kopje NS Flex Weekend Vrij dat direct na je kaartnummer zou moeten volgen) :sweat_smile:

Je hebt dus voor ‚ā¨ 0,00 gereisd in de weekenden en voor ‚ā¨ 0,00 in de spits. Dat geloof ik graag, maar je¬†reizen buiten de spits (voltarief of met 40% korting) vergeten we ook maar even voor het gemak..¬†:rofl:

Reputatie 7
Badge +3

Lekker goedkoop maandje. En je hebt nu wel Flex Weekend Vrij? Ik geef het op om het te begrijpen. 

 

Maar mijn factuur, vandaag ontvangen, klopt. Alleen de reiskosten van 21 september toen ik nog wel Dal Voordeel had staan daarop. De ‚ā¨5 abonnementskosten die maar bleven staan bij ‚ÄúKosten deze periode‚ÄĚ staan er niet op, zoals ik ook wel verwacht had.¬†

 

Lekker goedkoop maandje. En je hebt nu wel Flex Weekend Vrij? Ik geef het op om het te begrijpen. 

Inderdaad. De abonnementsgelden tot 14/10/2019 werden betaald. Voor 14 november staat er wel een bedrag van 38 euro klaar. Maar voorlopig reis ik dus gratis.

 

Ik heb het al eerder gedacht, maar tegen dit tempo ga ik meer uitgeven aan de koffie bij de diverse AH to go’s dan aan mijn treinreizen in Nederland. :laughing::rofl:

Badge +3

Als het om Weekend Vrij ‚ā¨32/‚ā¨38 zonder korting doordeweeks gaat zou die 2e regel moeten zijn Vol tarief buiten het weekend (dus spits √©n dal).

Badge +3

Inmiddels zijn bij iemand anders de abonnementskosten ge√Įncasseerd via een aparte factuur. Bron

Reputatie 3

Inmiddels zijn bij iemand anders de abonnementskosten ge√Įncasseerd via een aparte factuur. Bron

Nee nog niet

Reputatie 7
Badge +3

Dacht ik dat ik met de factuur van 2 dagen geleden waarop de reiskosten van september stonden en geen abonnementskosten omdat ik mijn Dal Voordeel eind september heb stopgezet, voor deze maand klaar te zijn, ontvang ik vandaag weer een factuur, van ‚ā¨0 voor Flex zonder abonnement.

Kon dat niet gewoon op dezelfde factuur als de reiskosten?  In augustus waren er ook aparte facturen voor reiskosten en abonnementskosten, maar daarvan werd gezegd dat het een storing was. Nu ook weer een storing? In september had ik maar 1 factuur, alleen voor abonnementskosten maar had toen  geen reiskosten dus ook geen factuur daarvoor.

 

Badge +3

Ga er maar vanuit dat het om een soortgelijke storing gaat als in augustus.

Overigens ook bij geen reiskosten zou dat op je normale maandfactuur moeten staan (pagina 2), althans zo staat het bij mij op de (nul)facturen van 9 augustus en 9 september voor een van mijn kaarten.

In deze factuurperiode is deze kaart niet gebruikt. Ook zijn er voor deze kaart geen correcties te verrekenen.

Reputatie 7
Badge +3

Die normale maandfactuur met reiskosten had ik dus zoals gemeld eergisteren al, nu staat er op¬†pagina 2:¬† ‚ÄúIn deze factuurperiode is deze kaart niet gebruikt. Ook zijn er voor deze kaart geen correcties te verrekenen.‚ÄĚ

Alles bij elkaar genomen (mijn eigen ervaring plus die ik van anderen hier lees) vind ik het erg rommelig aan toe gaan met NS Flex. 

Badge +3

Inderdaad, geen peil op te trekken. Zie ook dit topic (reactie 2 en 3) over hoe het per moment (of van persoon tot persoon) kan verschillen.

Ik kan dit ook niet verklaren. Het blijft een automatisch systeem die deze facturen aanmaakt.

Reputatie 3

Dat systeem stuurde mij een jaar lang maandelijks een factuur voor reis- en abonnementskosten. September vorig jaar kwam daarnaast nog een creditfactuur voor het opgezegde klassieke abonnement.

Deze maand, oktober 2019, heb ik al drie facturen gekregen: een creditfactuur vanwege aanpassing van het abonnement, een factuur voor reiskosten en een factuur voor abonnementskosten. Dat komt niet heel professioneel over.  

Spijtig genoeg krijg ik een failure notification wanneer ik mijn NS op de laptop probeer te openen. Bericht dus maar in twee keer opgesteld.

 

Ik heb gisteren ook een nieuwe factuur gekregen. Nu wel met een bedrag en de specificatie van de geldigheidsperiode van het abonnement. Ik was ergens aan het hopen dat@Jouke NS er voor had gezorgd dat ik door mijn bijdragen aan het forum een maand niet moest betalen. :relieved: Niet dus. :tired_face: 

Maar zoals je kan zien is er geen staat te maken op wanneer ik een factuur mag verwachten. Toch loterijfacturen?

En is het gelet op de vele meldingen niet eens tijd om de Flexgebruikers te informeren dat een en ander niet gaat zoals het hoort?

 

Ik kan dit ook niet verklaren. Het blijft een automatisch systeem die deze facturen aanmaakt.

 

JongeNS,  :grinning:

Dit kan echt niet hoor zo’n antwoord. Hier dient echt wat aan gedaan te worden en feitelijk dient dit eerst opgelost te zijn, alvorens uberhaupt facturen uit te sturen.

Bedenk wel dat wat hier actief op het forum reageert maar een zeer beperkte groep is en dat er dus ook een grote groep is die maar lijdzaam toezien wat NS nu weer allemaal uitspookt en als je dan na

3 maanden eindelijk een goede factuur krijgt die dan natuurlijk vrij hoog en onverwacht is, is het gevolg een incassoterugboeking en krijg je gelijk dreigbrieven. Gaat lekker zo.  

 De ict-problemen die door NS telkenmale over de reiziger heen gestort worden, beginnen zo langzamerhand oneindig te worden.

En we gaan gewoon door met de problemen te vergroten door ook maar NS Flex voor kids in te voeren.

 

Schande!

Badge +3

@gekke_henkie als ik het zo zie is het allemaal redelijk logisch.

Je gebruikelijke facturen komen keurig de 15/16/17e.

Maar bij tussentijdse wijzigingen krijg je óf een creditfatuur (zoals 30 juli) óf een factuur voor een deel van de maand tot aan volgende reguliere maandfactuur (20 september).

Die van 15 oktober (zonder abonnementskosten) hebben ze dus 17 oktober alsnog even recht getrokken. Dat zou er inderdaad maar eentje moeten zijn, als er geen storing geweest was.

Eerder dit jaar werden tussentijdse wisselingen (zie bij jou in maart) via de volgende maandfactuur verrekend.

Zoals het nu is vind ik eerlijker eigenlijk. Jijzelf krijgt eerder je geld terug (2 aug op je IBAN), en NS eerder hun geld bij wisselen naar duurder abonnement in een lopende maand, dus geen dure verrassingen bij de volgende maandfactuur (betalen voor tot bijna 2 maanden).

Dat akkefietje van 15 en 17 oktober (‚Äúoh ja deze waren we nog vergeten‚ÄĚ) komt hopelijk niet vaker voor.

 

@Robert B,

 

Ik vind het zo ook beter. Als er geen storing is, betaal ik maximum 38 euro voor een maand Flex Weekend Vrij eerste klas. 

 

Maar ik ben dit topic begonnen omdat ik, zo bleek achteraf, door een storing een nieuwe factuurdatum kreeg. Dit werd ondertussen teruggedraaid.

 

En met de vraag of de Flexgebruikers nog gingen ge√Įnformeerd worden over de wijzigingen m.b.t. Flex.

 

Uit wat er tot nu toe werd geschreven in dit topic blijkt dat de NS geen plannen heeft om de gebruikers te informeren. Ze laten de klanten liever individueel contact opnemen met de klanteNService. Die draaien blijkbaar toch maar met hun vingers, waardoor wat extra vragen over Flex worden toegejuicht. Of die conclusie trek ik toch. ūü§Ē

Reputatie 7
Badge +3

Ah, jij hebt deze maand ook al 2 facturen, zowel op de 15e en de 17e, net als ik.

De 15e reiskosten en de 17e abonnementskosten.

 

Reputatie 3

ik heb nog geen tussentijd factuur gekregen ik denk dat ik volgende maand dat hebt dat weekendvrj volle mep moet betalen want heb naar duurde abbonnement gewijzigd

Ik heb helaas de afgelopen tijd weer een aantal afwijkende factuurdata gezien. Vooralsnog krijg ik niet helder waarom dit gebeurt maar vaak ligt de oorzaak binnen onze systemen. Dat is niet goed te praten en er wordt gewerkt om fouten zoveel mogelijk uit te sluiten. Wanneer er desondanks wel fouten optreden zullen we proberen de facturen voor publicatie en afschrijving tegen te houden en de fout eerst te corrigeren. Vooralsnog is dat helaas alles wat ik kan achterhalen aan informatie. Desondanks hoop ik dat jullie hiermee uit de voeten kunnen. 

Badge +3

Ik heb op 25 okt Dal Voordeel aangezet en kreeg keurig een factuur voor ‚ā¨ 0,17 (√©√©n dag) en die is op 31 okt ge√Įncasseerd.

De normale maandfactuur die een dag later zou moeten volgen¬†met o.a. ‚ā¨ 5,00¬†aan abonnementskosten (vooruit te betalen, toch?) heb ik na een week nog steeds niet, terwijl in Mijn NS gewoon ‚ā¨ 0,00 staat aan abonnementskosten.

We wachten af, is geen wereldbedrag dus mag ook mee met de factuur van 26 nov... :kissing_smiling_eyes:

Reputatie 3

Ik heb op 25 okt Dal Voordeel aangezet en kreeg keurig een factuur voor ‚ā¨ 0,17 (√©√©n dag) en die is op 31 okt ge√Įncasseerd.

De normale maandfactuur die een dag later zou moeten volgen¬†met o.a. ‚ā¨ 5,00¬†aan abonnementskosten (vooruit te betalen, toch?) heb ik na een week nog steeds niet, terwijl in Mijn NS gewoon ‚ā¨ 0,00 staat aan abonnementskosten.

We wachten af, is geen wereldbedrag dus mag ook mee met de factuur van 26 nov... :kissing_smiling_eyes:

Robert ik ga mij ns flex volgende week weer van vrij naar basic op 12 of 23 november november kijken of 2 maand vooruit heb betaald kijken of tegoed terug krijg of volledige bedrag als ik op eerste dag van Nieuwe factuurperiode aanpas kijken wat gebeurd 

Reputatie 3

@Robert B je hebt inderdaad gelijk gehad wel duur grapje inderdaad op eerste factuur periode abbonneent upgrade ik denk dat ik voor de 11 dat maar gaat doen dan ben wel iets goedkoper uit ik heb vandaag stop gezet en ik zie dan ook gelijk in mijn ns dat -35,00 euro terug krijg op volgende factuur op aankomende 11 december dus ik laat hem dan op rond 1 of 5 januari in gang misschien ben dan iets voordelige dan betaal ik misschien niet volledige 2 maanden 

 

Reageer