beantwoord

NS flex

  • 18 December 2019
  • 1 reactie
  • 129 Bekeken

Beste mede reizigers,

twee vraagjes,

 

ik heb een ns flex dalvrij. Vroeger was het zo dat als je incheckte voor dat de spits begon (15:50 bijvoorbeeld) en je dan van amsterdam naar maastricht en daar in de spits uitcheckt (of na de spits) ging dat je dan het dal tarief betaalde (100 procent korting dus) 

 

werkt dit met Flex ook nog?

En is het nog mogelijk om MBT vrij van 53 euro bij dit abbonement te krijgen?

 

icon

Beste antwoord door Thom 18 December 2019, 12:04

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +4

Dat u dan 100 procent korting krijgt is nog steeds zo. Het is voor Flexreizigers zelfs verbeterd, want als u binnen 35 minuten in Maastricht of elders  overstapt naar bijvoorbeeld Arriva, zeg richting Valkenburg, dan krijgt u daar ook nog 100 procent korting.

Abstracter geformuleerd: als u voor de spits incheckt en tijdens de spits binnen 35 minuten overstapt naar een andere vervoerder, behoudt u de korting.

Voor de meelezers: dit is alleen met Flex, niet met een klassiek abonnement.

Vrij reizen in het overige openbaar vervoer voor 53 euro kan niet meer. Het kost nu € 247,56. Losse kaartjes lijken me in de meeste gevallen een betere keuze. Een abonnement op bus, tram en metro kunt u beter niet op de kaart zetten waar Flex ook op staat. Ik adviseer u een dergelijk abonnement op een tweede persoonlijke kaart te zetten.  Flex schrijft per rit in bus, tram of metro af, waar u achteraf een rekening voor krijgt.

 

Reageer