beantwoord

NS flex en abonnement op fietsenstalling

  • 21 september 2018
  • 15 reacties
  • 1328 Bekeken

Ik ben van plan om in Utrecht een fiets te plaatsen om daar vanaf het station een paar keer per week naar mijn werk te fietsen. 2 á 3 dagen per week.

De fiets wil ik wel graag de hele week stallen. Stallen op rekening is dan vrij prijzig. Al gauw €5 A €7 per week.

Een jaarabonnement op de stalling stationsplein is goedkoper, maar is het wel mogelijk om een abonnement op mijn OV chipkaart te plaatsen als ik NS flex heb? Ik heb er al een daluren abonnement op.
icon

Beste antwoord door Denice NS 24 september 2018, 13:34

Ik heb goed nieuws peckhard!Het jaarabonnement op de fietsenstalling kan online worden afgesloten en kan op dezelfde OV-chipkaart als het NS Flex abonnement worden geplaatst.

Dit kan momenteel echter alleen nog op stations, die op deze website worden genoemd. (Dus ook voor Utrecht stationsplein)
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 3
@peckhard
Alles goed? 😂
Ik heb stallen op rekening.
Dat heb ik gewoon op m'n flex abonnement.
Of bedoel je dat niet?
Alles prima @EdRo
Ik bedoel een abonnement op de stalling.
Stallen op rekening is €1,25 per dag na de 1e 24 uur.

Abotje 75 per jaar. Laatste voor mij veel goedkoper
Ha peckhard.

Goeie vraag! Ik hoor her en der om mij heen dat dit niet kan maar ik ga het voor de zekerheid even navragen bij onze NS Flex specialisten. Ik heb het namelijk ook nergens zwart op wit kunnen vinden!
Hallo @Denice NS ,

Zou wel enorm jammer zijn, want dan is er voor mij weinig voordeel meer aan NS Flex.
Dan zou ik weer terug moeten naar een standaard daluren abonnement.

Ik hoop dus op goed nieuws
Ik heb goed nieuws peckhard!

Het jaarabonnement op de fietsenstalling kan online worden afgesloten en kan op dezelfde OV-chipkaart als het NS Flex abonnement worden geplaatst.
Dit kan momenteel echter alleen nog op stations, die op deze website worden genoemd. (Dus ook voor Utrecht stationsplein)
@Denice NS inderdaad goed nieuws. Ik ga dat gelijk regelen.

Dank voor het uitzoeken.
Ik probeer zojuist NS flex te laden op de OV chipcard waarop ik ook het abonnement voor de fietsenstalling Stationsplein Utrecht heb staan. Dit lukt niet. Klantenservice gebeld en zij geven aan dat het niet mogelijk is. Ik heb de reactie van Denice voorgelezen maar het antwoord blijft dat ik een andere OV chipcard moet aanschaffen. Omdat NS Flex per direct in gaat en ik tot vandaag een NS business card heb, heb ik gewacht met aanschaffen van Flex en is die andere kaart te laat. Bovendien vind ik het bijzonder vreemd dat je twee OV Chipkaarten zou moeten hebben. Nog vreemder is dat dit nergens wordt vermeld, niet bij NS Flex en niet bij het afsluiten van het jaarabonnement op de fietsenstalling. Ik wordt nu dus gedwongen om een traditioneel abonnement af te sluiten. Graag hoor ik hoe dit alsnog geregeld kan worden zodat ik vanaf volgende maand wel gebruik kan maken van Flex.
Reputatie 5
Ik ga dit graag voor je nakijken MarliesK! Kun je mij een privébericht sturen met je NAW-gegevens, e-mailadres en OV-chipkaartnummer? Dit kun je doen door op mijn naam te klikken en vervolgens op 'stuur bericht'.
Privé bericht volgt
Het is opgelost! Flex abonnement en Fietsenstalling abonnement staat allebei op mijn OV chipcard. Bedankt voor de snelle hulp! Misschien goed om de software aan te passen zodat de klant dit ook zelf kan regelen en ook zorgen dat klantenservice dit ook kan. Maar nogmaals dank voor de snelle flexibele service!
Reputatie 5
Graag gedaan, MarliesK 🙂! En het advies over aanpassing van het bestelproces zal ik zeker doorgeven.
---

Ook ik probeer een flex abonnement toe te voegen bij mijn kaart met abonnement voor fietsenstalling Utrecht CS. Dat blijkt niet mogelijk. Volgens klantenservice is de informatie in dit draadje verouderd en is er inmiddels veel veranderd. Kortom na 2 jaar nog steeds een probleem, en nog steeds is het antwoord dat er 2 OV chipkaarten nodig zijn. Daar zit ik niet op te wachten.

Het is niet mogelijk om NS Flex te bestellen op een OV-chipkaart waar reeds een Stallingsabonnement op staat. Andersom is het wel mogelijk. Dit is een technische limitatie, maar er is geen 'workaround’ helaas.

Badge +3

Ik vind dit nog steeds vreemd, want fiets-gerelateerde producten (in ieder geval OV-fiets en Stallen op Rekening) staan helemaal niet op een OV-chipkaart maar in een heel ander systeem (koppeling alleen op kaartnummer).

Moet je voor een stallingsabonnement langs een servicepunt om het op je kaart te zetten? Zo nee, dan kan er gewoon Reizen op Rekening of welk ander abonnement ook op je kaart.

Een stallingsabonnement is géén hoofdabonnement (waarvan er maar één op een kaart kan staan volgens jullie) en wordt ook niet betaald via je Flex factuur. Als het wel gezien wordt als hoofdabonnement (net als een los OV-fietsabonnement dat niet gekoppeld is aan een klassiek abonnement) dan moet daar simpel omheen te werken zijn.

Reageer