beantwoord

samenreiskorting i.c.m. flexToon eerste bericht

73 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Riep er iemand crowdfunden? Hoeveel rente wordt geboden? Ik ga niet lager dan 7 - 8 % 😆
Badge +3

Haha, we dwalen af...

Maar als jij (en nog een paar) anderen 7 à 8 procent van de kosten van het experiment willen dragen vind ik dat prima natuurlijk!

Het is dus eigenlijk crowd-liefdadigheid of een soort inzamelingsactie (help Robert even heen en terug naar Limboland voor een test namens NS)...

Daar valt weinig aan te verdienen natuurlijk, en jou heb ik niet nodig als 'loan shark' natuurlijk @Momo😉

Maar het kriebelt wel, om dat echt eens een keer te proberen. Heb er geen haast mee.

Reputatie 7
Badge +3
Haha, het idee is natuurlijk dat ik verdien aan het crowdfunden, crowdlending dus eigenlijk, in het kader van help Momo aan passieve inkomsten. 🤣

En Limboland? Volgens mij ben ik daar nog maar 1 keer geweest, dagje uit ooit met moeders met een 1e klas dagkaart. Leiden → Breda (winkelen en lunch) → Eindhoven (winkelen) → Den Bosch (diner) en terug over Utrecht weer naar Leiden. Lekker met zijn tweetjes in een 1e klas stilte coupe ,waar we niet stil waren, maar zaten toch geen andere reizigers in.😋

Intussen heb ik ook NS Flex Dalvoordeel en ik zag daar ook al de mogelijkheid om Samenreiskorting aan te zetten, wat ik enigszins vreemd vond wanneer je al van 40% korting gebruik maakt.
Zo moeilijk zou het toch niet moeten zijn om automatisch alleen bij Flex Basis of Flex Weekend Voordeel dit beschikbaar te hebben.
En Limboland? Volgens mij ben ik daar nog maar 1 keer geweest, dagje uit ooit met moeders met een 1e klas dagkaart. Leiden → Breda (winkelen en lunch) → Eindhoven (winkelen) → Den Bosch (diner) en terug over Utrecht weer naar Leiden.

Eindhoven is Limburg tegenwoordig? Goed om te weten! 😁
Badge +3
Limboland (Limburg) is een 'koosnaampje' voor alles vanaf Weert ongeveer (en tot het noorden zelfs tot voorbij 'Kuuk aan de Maos' (Cuyck en zo, bij Nijmegen, aan de overkant Mook en Middelaar).

Daar reden dan bijvoorbeeld rond Roermond/Echt/Susteren/Sittard en zo een paar bussen per dag, met een interval van 2 uur.. 8:00 10:00 12:00 14:00 16:00 en 18:00 en dan was het op!

Beetje 'middeleeuws' qua Randstad-standaarden, maar kan nog goed hetzelfde zijn in andere delen van het land (Heino en zo)? 🤔
Reputatie 7
Badge +3
Als Roberto die er woont het Limboland noemt ga ik daar in mee. Voor een Hollander zoals ik is het 1 pot nat daar onder de rivieren.
Ik ben wel geen Amsterdammer, maar zo iets 🤣

Oh maar dan blijk ik in Wallonie te wonen, begrijp ik eindelijk waarom ik mijn buren, met dat rare taaltje, na jaren nog altijd niet versta.
Gelukkig dat NS de afvalligen nog 2x peruur de kans biedt iets van de moderne tijd mee te krijgen.
Iets anders, @Momo heb je daar in het hoge noorden ook zo'n last van de gaswinning.
Reputatie 7
Badge +3
Hoge noorden? Ik zit meer in de buurt van wat aangegeven wordt als Bollen, iets eronder. Ik heb zelfs nog eens lang lang geleden een zomer bollen gepeld.
Ach ja de bollen, die ken ik van de Elfstedentocht !
Reputatie 7
Badge +3
In mijn stadje hebben we wel een Elfstegentocht. Telt dat ook?
Haal mogelijk iets door elkaar. Zoek het morgen even uit. Kom nooit in dat koude en kille noorden 😉
Reputatie 3
@Staanplaats het klopt wat je aangeeft. Mijn excuses dan ook voor alle verwarring! Ik heb dit even nagevraagd en even overlegd met @Jouke NS, en je kan inderdaad Samenreiskorting aanvinken als je samenreist met iemand die een Studentenreisproduct heeft. Dit is in de afgelopen tijd een aantal keer gewijzigd. Vandaar de tegenstrijdige antwoorden. Maar nu kunnen we dus zeggen dat het wel degelijk mogelijk is.

Goed dat dit is opgelost! Voor andere meerkosten als Flex reiziger zal ik voortaan een crowdfunding starten🤑😎
Badge +3
Haha, na Guus (Meeuwis) vanuit Eindhoven gewoon de afgelopen dagen (14/15/16/18 juni) om 23:44 een VRIM 6+6 ri. Utrecht (en zoek het vanaf daar verder maar uit)

Maar Pinkpopland was ook minder bedeeld...Want.. ja hé NS! Ik moet na afloop (2e Pinksterdag, zaterdag-dienstregeling en die is best royaal!) nog helemaal naar X en de reisplanner zegt dat ik dan al vér voor het einde weg moet!

Tja... 🤔
Reputatie 4
Sommige informatie klopt dan nog niet. Zie de bijgevoegde foto's. Zou dit dan ook juist aangepast kunnen worden naar de correcte informatie. Dat dus ook met het studentenreisproduct met 40% korting in de daluren meegereisd kan worden

Dit is in "mijn ns"

Dit is de email die je krijgt als je het aangezet hebt.

Dit is in de app, als je het aan wil zetten.

Badge +3
Klopt helemaal, dat moet dus ook allemaal even aangepast worden naar Studentrenreisproduct of NS-abonnement (uitgezonderd Kids Vrij).

Of gewoon even het haakje verplaatsen dus (als je het SRP niet als eerste wilt noemen).
Bedankt voor het aangeven en meedenken, dennisg en Robert B! Erg fijn ook dat je de moeite neemt om deze afbeeldingen bij te voegen. Dat scheelt mij ook weer tijd aan voorbeelden zoeken. Zo kan ik het nu meteen doorzetten naar mijn collega's 🙂! Top!
Badge +3

Serieuze modus AAN,

Ik lees zojuist (info van ^MT van webcare) dat mensen die Flex zonder (doordeweekse) korting hebben tegenwoordig gewoon Samenreiskorting kunnen laden, en dus niet meer aangewezen zijn op e-tickets (waar ze niet mee in de spits door mogen reizen)!

Dat bericht van ^MT kan ik zeker bevestigen. Het is mogelijk om Samenreiskorting aan te zetten via het Mijn NS account op de startpagina, of via de NS app. Je klikt dan op ‘Meer’ en vervolgens op ‘Mijn NS’. Klik vervolgens op het OV-chipkaartnummer waarop je Samenreiskorting wilt activeren. Scroll naar beneden en daar zie je de optie Samenreiskorting staan. 

Reputatie 7
Badge +3

Nog een aanpassing bij Flex abonnementen die ongemerkt ingevoerd is?  Die aanpassing is natuurlijk heel goed nieuws, net als zelf de datum van ingang van een flex abonnement kunnen ingeven, maar kan er wel ergens bekend gemaakt worden dat die aanpassingen er nu zijn?  Gewoon even overzichtje wat er nu wel kan wat eerst niet kon.  Was er ook niet nog een issue met ICD toeslag met een Flex abonnement?

De mogelijkheid om Samenreiskorting aan te zetten staat intussen wel aangegeven op de website https://www.ns.nl/klantenservice/flex/gebruiken-samenreiskorting.html  

Badge +3

Het is mogelijk om Samenreiskorting aan te zetten via het Mijn NS account op de startpagina, of via de NS app. 

Ik zie het, in Mijn NS voor een kaart met (op dit moment) Flex Basis.

En dat was dus al een tijdlang (minstens 5 maanden) zo… Al die tijd overheen gekeken!

Dank ook voor de info hoe het in de app moet, maar die gebruik ik niet zo vaak.

De pagina die @Momo linkte is super duidelijk, hulde daarvoor!

 

Al die tijd overheen gekeken! 

Robert, 

Hoe komt het dan dat je hier 6 maand geleden al een printscreen in dit topic hebt gedeeld? https://community.ns.nl/ns-flex-60/samenreiskorting-i-c-m-flex-58157/index2.html#post391744

Badge +3

Ja, dat dus inderdaad!

Mea culpa, ging toen over een nogal overbodige optie (als je toch al 40% had buiten de spits) en niet verder gekeken dan mijn neus lang was. :joy:

Reputatie 7
Badge +3

Op 10 mei (de enige keer dat de pagina met info over Samenreiskorting bij Flex is gesaved door de Wayback machine) werd nog aangegeven dat het niet mogelijk was.  Dus vanaf was het dan wel mogelijk? 

https://web.archive.org/web/20190510111820/https://www.ns.nl/klantenservice/flex/gebruiken-samenreiskorting.html

 

En blijft nog steeds de vraag, waarom zijn dit soort aanpassingen niet duidelijker terug te vinden voor klanten?

Bv hier op de community, wat bv wel werd gedaan bij het mogelijk maken voor jongeren om Flex af te sluiten (al was dat op de website al eerder mogelijk dan officieel gemeld door een moderator werd en is heel wel mogelijk dat die officiele melding er pas kwam nadat het hier op de community al opgemerkt werd). Of zet een update op de Flex pagina “vanaf nu ook mogelijk Samenreiskorting te laden” of “nu ook mogelijk een ingangsdatum tot 2 weken in de toekomst te kiezen”. Of vermeld het in een nieuwsbrief/service bericht of in Spoor.  Op die manier weten klanten die al langer Flex hebben dat het nu wel kan, die gaan niet zomaar op website van alles checken of dit of dat nu opeens wel kan.

Het blijft toch lastig, dat communiceren.

Reageer