beantwoord

Waterbus en NS Flex

  • 7 september 2018
  • 8 reacties
  • 621 Bekeken

Kan je met NS flex met de Waterbus reizen?
icon

Beste antwoord door iMark 7 september 2018, 23:22

Voor zover ik het tot nu toe heb begrepen kun je NS Flex gebruiken bij alle vervoersvormen die met OV-chipkaartlezers werken. Bij de waterbus zou je NS Flex dus ook moeten kunnen gebruiken.

https://www.waterbus.nl/ov-chipkaart
Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Voor zover ik het tot nu toe heb begrepen kun je NS Flex gebruiken bij alle vervoersvormen die met OV-chipkaartlezers werken. Bij de waterbus zou je NS Flex dus ook moeten kunnen gebruiken.
https://www.waterbus.nl/ov-chipkaart
Dank je wel
Hoi Amiral,

Die vraag heb ik ook al gevraagd bij de NS klantenservice. Met mijn NS flex abonnement kan ik dus niet reizen met de waterbus. Mijn kaart blijft aangeven dat ik in de min sta en er daarom niet mee kan reizen. Bij bus,tram en metro werkt NS flex overigens wel.
Ik ben wel benieuwd of jouw kaart het wel doet bij de waterbus?
Badge +3
In dat geval reis je niet op rekening (Flex) maar op saldo. Je zult dus wat saldo moeten laden voor die waterbus. Dit kan trouwens niet meer bij een NS automaat als je Flex hebt, maar wel bij supermarkten e.d.

Of online bestellen en als bestelling afhalen bij een willekeurige automaat (kan ook bij een NS automaat).
Dankje Robert B!

Dat werd mij inderdaad ook aan de telefoon gezegd. Helaas, had gehoopt dat ik van het saldo opladen af was. Maar goed, nu weet ik in ieder geval wat ik eraan kan doen. Groetjes!
Badge +3
Wellicht kan de waterbus nog door NS toegevoegd worden als Flex-partner, zodat het wel werkt 🤔 Er waren ook nog wat andere vervoerders waar Flex in het begin niet (goed) werkte, maar dat schijnt inmiddels opgelost te zijn.

Het kan trouwens goed zijn dat zodra je wat saldo laadt, je wél gewoon van de waterbus gebruik kunt maken zonder dat het saldo aangesproken wordt, en je dus alsnog via Flex betaalt! Probeer het zou ik zeggen.
Dat zou helemaal mooi zijn! Wie weet gebeurt dat ook nog wel.
Super bedankt voor de tip! Ik ga het zeker uitproberen!
Badge +3
Nog een 'Waterbus' issue (niet Flex-gerelateerd):

https://twitter.com/wim_masker/status/1063141216303374337

Ik heb het dinsdag meegemaakt op een Waterbus. Had ingecheckt, maar volgens de controleur niet. Vriendin zelfde verhaal. Moesten we van controleur, overigens aardige vrouw, inchecken. Toen nog een reiziger zelfde probleem had, ging ze nog eens kijken. Had ik in- en uitgecheckt.

Hebben jullie NS Flex?

Nee, hebben we niet. Het probleem zat hem in de controleapparatuur. De controleur loste het heel chique op. We hoefden van haar niet nog een derde keer (dus eigenlijk tweede keer) in te checken, terwijl de reis nog drie kwartier duurde.

Reageer