wel of geen korting?

  • 5 augustus 2020
  • 4 reacties
  • 192 Bekeken

Ik heb ns flex voor €0,- per maand, kan ik dan met korting reizen en kunnen 2 medereizigers dan ook met korting reizen?


4 reacties

Reputatie 3

nee omdat want jij hebt geen abbonnement tenzij je abonnement aanzet ns flex dan mogen 2 personen met mee reizen korting

Reputatie 7
Badge +4

NSFlex voor nul euro is niet meer dan een optie dat u uw reizen met Flex achteraf kunt betalen. Het is geen abonnement dat u rechten geeft, bijvoorbeeld op kortingen. U kunt dus ook geen mensen meenemen met samenreiskorting. Dat zou ook wat raar zijn, u betaalt zelf niet voor een kortingsabonnement, en dan zouden uw samenreizigers die korting wel hebben.

 

Het kan wel als u een FlexDavoordeel neemt voor 5 euro per maand. Dan heeft u korting tijdens de daluren en mag u ook mensen meenemen die dan recht hebben op samenreiskorting. Dat kan al snel dik uit en is legaal.

Let er wel op dat degenen die met u meereizen als u FexDalvoordeel heeft, wel voor het inchecken samenreiskorting op hun kaart zetten. Die samenreiskorting geldt voor één rit, dus niet voor een dag. Samenreiskorting 2x is een handige oplossing als u heen en terug reist, dat doen de meesten.

Welkom bij de Community, Tristanc.

Zoals Andyret2 en Thom al aan hebben gegeven krijg je met NS Flex zonder abonnement (€ 0) geen korting en is ook Samenreiskorting niet mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld NS Flex Dal Voordeel voor € 5 per maand afsluit krijg je wel korting in de daluren en mogen er maximaal 3 mensen met je meereizen met korting in de daluren :smile: Je medereizigers dienen dan zelf een OV-chipkaart te hebben waar zij Samenreiskorting op kunnen laden bij de automaat. Indien ze geen eigen kaart hebben kan er online een E-ticket (enkele reis of retour) met Samenreiskorting worden gekocht.

Badge +3

Er zijn situaties waarbij iemand met Flex toch drie mensen met Samenreiskorting mag meenemen terwijl diegene zelf helemaal geen korting heeft.

Dat zijn Weekend Voordeel (€2 per maand) en Weekend Vrij zonder korting doordeweeks.

Reageer