Dienstregeling op PDF

  • 28 December 2016
  • 15 reacties
  • 463 Bekeken

Reputatie 4
Op NS.nl is er ook een dienstregeling op PDF te vinden. Alléén is het nauwelijks te vinden en als je het éénmaal gevonden is het omslachtig uit te printen.

Er staat niets over in het hoofdmenu en ook niet onder het submenu "reisinformatie". Ik weet toevallig uit ervaring van voorgaande jaren dat dit "trajectnummers" wordt genoemd. Als je daarop zoekt krijg je inderdaad de trajectnummers te zien, maar vervolgens moet je maar weer verder gaan zoeken en raden welke nummers voor jouw interessant zijn. Uiteindelijk kom je er wel, zoals je ook in van Maastricht naar Middelburg kunt reizen via Groningen.

En als je het eenmaal gevonden hebt ga dan niet rechtstreeks printen via het print-icoontje, want dat werkt ook niet. Je krijgt dan de rechterhelft links op het blad en vice versa. (Er zijn rechtsrijdende landen waar treinen toch links rijden, vanwege oorspronkelijk Engelse producenten, maar dat zal hier toch niet mee te maken hebben). Het printen werkt pas goed als je het het eerst download, maar zeg dat dan ook.

15 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Ik weet wel dat wat in het papieren spoorboekje twee pagina's zouden zijn (links met volledige stationsnamen en het tabelnummer linksboven, rechts met afkortingen en het tabelnummer rechtsboven, en beide pagina's met een eigen nummer), in pdf als één geteld wordt. Tabel 5a heeft bijvoorbeeld genummerde pagina's 1-20, en bestaat uit 10 pdf-pagina's.

De pagina's met oneven nummers staan links en met even nummers rechts, anders dan bij een boek, maar voor digitale informatie wel logischer dan beginnen met een een pdf-pagina met rechts pagina 1. Niet iedereen gaat dit printen en tot een boekje vouwen.

De volgorde van de tabellen op de pdf-pagina is trouwens linksboven, rechtsboven, linksonder, rechtsonder, dus de andere nummering is niet eens zo logisch. bijdragevandennis
Reputatie 4
Inmiddels ontdekt dat het direct printen alleen op Chrome fout gaat. Op Explorer werkt het wel.
Goed om dat te lezen Arend en bedankt dat je dit hebt gemeld. We gaan er overigens vanuit dat reizigers hun reis plannen met de reisplanner online of via de app, en anders via 9292. Deze PDF is meer voor de liefhebber.
Reputatie 6
Badge +2
We gaan er overigens vanuit dat reizigers hun reis plannen met de reisplanner online of via de app, en anders via 9292. Deze PDF is meer voor de liefhebber.
De reisplanner zegt niet op welke dagen een bepaalde treindienst is. In theorie moet je daarvoor 365 reizen plannen. Dit spoorboekje is dus een belangrijke aanvulling. bijdragevandennis
Reputatie 4
En ik vind het gewoon handig om niet iedere keer een digitaal apparaat te moeten pakken om iets op te zoeken.
Reputatie 6
Badge +2
We gaan er overigens vanuit dat reizigers hun reis plannen met de reisplanner online of via de app, en anders via 9292. Deze PDF is meer voor de liefhebber.
De reisplanner zegt niet op welke dagen een bepaalde treindienst is. In theorie moet je daarvoor 365 reizen plannen. Dit spoorboekje is dus een belangrijke aanvulling.

Meestal is de dienstregeling (afgezien van de sporen) van ma t/m vr (buiten de feestdagen) gelijk, maar soms ook niet, met name 's nachts. Om daar uit wijs te worden zijn de pdf's en vertrekstaten erg handig, met de reisplanner moet je alleen al voor de werkdagen alles 5 keer uitpluizen. bijdragevandennis
Reputatie 2
Kan de NS geen voorbeeld nemen aan de NMBS, daar kun je zelf een PDF samenstellen van een zelf gekozen reis.
http://www.belgianrail.be/p2w/nmbs-brochures/query-p2w.exe/nn
Dit zou veel mensen kunnen helpen. In een opslag alle mogelijkheden per trein om van A naar B te komen. Je weet dan ook gelijk of je een uur langer ergens kan blijven zitten of niet.
Badge
De Britten doen het ook! :)
http://ojp.nationalrail.co.uk/service/pockettimetable/search
Reputatie 4
En de Zwitsers. http://www.fahrplanfelder.ch Het is inderdaad soms handiger om 20 mogelijkheden in één oogopslag te zien, dan steeds op eerder of later te moeten klikken.
Reputatie 7
Badge +3
Het probleem is dat NS de dienstregeling iedere twee maanden verandert zonder steeds de pdf-files aan te passen. De pdf-files zijn daardoor notoir onbetrouwbaar.
Reputatie 4
Het probleem is dat NS de dienstregeling iedere twee maanden verandert zonder steeds de pdf-files aan te passen. De pdf-files zijn daardoor notoir onbetrouwbaar.
Beetje overdreven. De dienstregeling verandert in principe alleen na de 2e zaterdag in december. Ik gebruik soms nog een oude papieren dienstregeling uit 2009 als ik een 1e indicatie wil hebben en geen zin heb om een computer aan te zetten. Meestal is er niks veranderd, hooguit een paar minuten verschil.
Het enige nadeel is dat werkzaamheden niet in de PDF te zien zijn. Maar dat zou wel kunnen als NS ook de PDF serieus neemt. Toen de TV was uitgevonden bleef de radio toch ook bestaan.
Badge
Het probleem is dat NS de dienstregeling iedere twee maanden verandert zonder steeds de pdf-files aan te passen. De pdf-files zijn daardoor notoir onbetrouwbaar.

Zeker weten? De tabellen op de A2-corridor werden afgelopen september juist aangepast bij de invoering van de tienminutenproef op woensdag. (Met grote onoverzichtelijkheid tot gevolg, aangezien tal van treinen in principe dubbel in de tabellen stonden en de files vol stonden met voetnoten.)

Daarnaast zijn de tweemaandelijkse wijzigingsbladen over het algemeen niet al te ingrijpend. In de meeste gevallen gaat het slechts om minutenverschuivingen of extra treinen in de vroege ochtend. Al zullen de tabellen komend jaar wel aardig op de schop gaan bij de start van de Benelux-plus.
Reputatie 2
Volgens mij wordt bij de Belgische spoorwegen een PDF- gegenereerd en betreft het geen vaststaand PDF-document met een vaststaande dienstregeling. Je kunt zelf een periode ingeven. Dus technisch zou dit ook mogelijk moeten zijn bij de NS-reisplanner. Een persoonlijk gemaakt spoorboekje op een A4-tje.
Badge +3
Helpt deze link?
Reputatie 4
Ongetwijfeld. Maar NS levert dit ook gratis op. ttps://www.ns.nl/reisinformatie/download-dienstregeling. Mijn bezwaar was en is dat dit zo moeilijk te vinden is. Er wordt nergens naar verwezen, als je niet weet dat je onder trajectnummers moet zoeken.

Reageer