Door balk op nieuwe ns.nl kan je op een klein scherm soms niet zien wat je typt

  • 22 oktober 2015
  • 1 reactie
  • 138 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Als je op het scherm van een smartphone iets intypt neemt het virtuele toetsenbord veel ruimte in beslag. Op zijn minst moet er een regel overblijven om te zien wat je typt. Op www2.ns.nl wordt dan echter, afhankelijk van de browser, schaarse schermruimte verspild door de balk met het NS-logo / Menu / Zoeken / Mijn NS, die niet weggescrolled kan worden. Als je de smartphone dwars houdt zodat het toetsenbord niet te klein wordt, blijft er op mijn smartphone met Chrome geen enkele regel over om te zien wat je typt (bijvoorbeeld een stationsnaam)!

Dit probleem doet zich niet voor bij de oude ns.nl: daar schuift de balk gewoon aan de bovenkant van het scherm als je naar beneden scrollt.

Ook met Firefox of Opera Mini doet het probleem zich niet voor (die creëren zo nodig zelf een tekstinvoervak dat zich niet laat verdringen door zo'n balk op de site), maar die hebben weer andere problemen.

1 reactie

Reputatie 6
Badge +2
Zo'n balk die met scrollen op zijn plaats blijft is dus vooral zeer ongewenst op pagina's met de mogelijkheid van tekstinvoer. Gelukkig verdwijnt die op de smartphone bij de invoer van een zoekterm in de zoekfunctie. Dat is dus een voorbeeld hoe het moet.

Reageer