Meting drukte trein

  • 9 mei 2020
  • 4 reacties
  • 120 Bekeken

Is het niet een idee om de drukte in treinstellen eenvoudig te meten en in de app of op de website te communiceren door iedere stoel te voorzien van een sensor? Beter dan schattingen of andere niet betrouwbare info


4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Enig idee hoe dat betaald moet worden?

Mensen kunnen zelf aangeven als ze een trein te druk vinden. Daar is een druktemelder voor.

Zelf aangeven doe/ deed ik ook, uiteraard is dat geen betrouwbare info.

Iedere stoel een sensor is idd kostbaar. Misschien bij iedere deur een sensor die in- en uitgaande mensen vaststelt?

Badge

In het spoor zitten ook bepaalde sensoren waaruit data gehaald wordt voor de bezetting in de trein, dit wordt gedaan door asmetingen en zo kan er een schatting gemaakt worden van de bezetting per coupe. Dit wordt ook weergegeven bij treinen in de app door middel van een groene of een rode balk onder de afbeelding van de trein.

Sensoren in elke stoel wordt een heel duur project, goede snesoren zijn niet goedkoop maar ook moet de hele trein extra bedraad worden en moet er een technische installatie zijn die alle gegevens verwerkt en doorstuurt.

Gezien het grote aantal stoelen welke de NS heeft in de treinen gaat dit echt in de vele tientallen miljoenen lopen qua kosten.

Reputatie 5

In het spoor zitten ook bepaalde sensoren waaruit data gehaald wordt voor de bezetting in de trein, dit wordt gedaan door asmetingen en zo kan er een schatting gemaakt worden van de bezetting per coupe. 

Dat klopt, maar als er in 1 coupé 3 personen zitten en ze zitten alledrie minder dan anderhalve meter uit elkaar, dan is de bezetting onder de 40%, maar het beoogde doel is niet bereikt.

Kortom: er worden allerlei creatieve oplossingen bedacht die theoretisch prima zijn maar praktisch niet werken. En dat zal geen enkele oplossing zijn. De praktijk zal straks uitwijzen dat dit hele 40% gedoe niet houdbaar is.

Reageer