beantwoord

Toetsenbord functionaliteit - ESSENTIEEL voor blinden en slechtzienden

  • 19 mei 2017
  • 5 reacties
  • 215 Bekeken

Reputatie 1
De functionaliteit van NS.nl en NSinternational is verminderd. Specifieke velden zoals datum en tijdstip kunnen niet meer met het toetsenbord worden ingevuld. Dit moet met een tijdrovend 'dropdown'-menu. Dit zal ongetwijfeld ingegeven zijn door gebruik van smartfoon. Maar het is absoluut gebruiksonvriendelijk. Voor blinden en slechtzienden is het essentieel, aangezien zij deze functionaliteit gebruiken om een website te kunnen bedienen.

Voor hen wordt gebruik van NS.nl praktisch onmogelijk.

Kunt u zorgen dat deze functionaliteit wordt hersteld? Dank!
icon

Beste antwoord door Klaas-Jan NS 1 juni 2017, 16:03

Ik heb inmiddels meer feedback ontvangen van marcs via een privébericht. Ik heb dit intern gedeeld en het zal besproken worden in het eerstvolgende overleg met Stichting Accessibility.
Bekijk origineel

5 reacties

Bedankt voor je feedback marcs. Ik ga dit aankaarten bij onze websitebeheerder en kom zo snel mogelijk met een terugkoppeling. Dat zal in de loop van volgende week zijn, schat ik zo in.
Reputatie 2
Het is zelfs een verplichting om websites toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

https://www.theinternetacademy.nl/artikelen/webtoegankelijkheid-verplicht-voor-elke-site-in-2017

Algemene info:

https://www.accessibility.nl/
http://www.drempelvrij.nl/
We werken samen met Stichting Accessibility die regelmatig onze site test en we nemen deze feedback mee naar het volgende overleg met hun.
@marcs / @Valewijn De beheerders willen graag meer aanvullende informatie. Kunnen jullie aangeven waar jullie precies tegenaan lopen en waar op de website(s)? Dat zou ons erg helpen.
Ik heb inmiddels meer feedback ontvangen van marcs via een privébericht. Ik heb dit intern gedeeld en het zal besproken worden in het eerstvolgende overleg met Stichting Accessibility.

Reageer