beantwoord

3 weken Dal Vrij voor € 24,95 ?

  • 12 augustus 2014
  • 26 reacties
  • 924 Bekeken

Ik kan via deze site (http://vraagalex.nl/3-weken-dal-vrij-voor-2495/) 3 weken Dal Vrij kopen voor € 24,95. Dit zou moeten worden geplaatst op een anonieme chipkaart.
Iets in mij zegt dat dit niet kan en dat ik in de trein in de problemen kan komen.
Iemand ervaring met deze site/actie of iemand van NS die hier meer van weet?
icon

Beste antwoord door Gert-Jan G 12 augustus 2014, 22:18

U mag het Tijdelijk Reisrecht niet doorverkopen

U mag niet iemand anders met het Tijdelijk Reisrecht laten reizenHier wordt voor gewaarschuwd omdat dit gewoon kan en niet gecontroleerd kan worden anders dan dat het tijdelijk reisrecht door 1 persoon tig keer wordt aangevraagd. Ik zal eens een aanvraag doen met m'n e-mail-alias speciaal voor dit soort onzin om te kijken hoe meneer betaald wenst te worden en of hij daadwerkelijk zijn tijdelijk reisrecht voor me klaar heeft staan morgenavond.De mail die je ontvangt na 'bestelling'.Beste Trapt NS in het tig keer doorverkopen van Tijdelijk Reisrecht?!?,Gefeliciteerd! Jij hebt 3 weken "Dal Vrij" aangeschaft voor een prijs van 24,95.Binnen 24-uur staat het abonnement klaar om opgehaald te worden bij een NS kaartenautomaat.Presenteer de kaart bij de automaat en kies "Ophalen bestelling", kies akkoord en presenteer de kaart opnieuw.Zodra jij het abonnement hebt opgehaald kun je de betaling (24,95) overmaken op bankrekening NL09 KNAB 0722 9459 81.Weet jij meer mensen die dit abonnement kunnen gebruiken? Stuur ze dan door naar http://vraagalex.nl/dal-vrij.Geniet van het leven!Alexander van Dijl

De Klantenservice SpecialistP.S. Wanneer jij reageert op deze email met jouw adresgegevens ontvang jij mijn boek direct na de betaling binnen 1 week in huis.

Bekijk origineel

26 reacties

Wow, dat kan bijna niet! Een retourtje Eindhoven- Amsterdam kost al 18,70! Ik zou het niet doen, het lijkt iets neps.
Reputatie 4
Badge
Deze pagina is waarschijnlijk opgezet om bestaande e-mailadressen binnen te harken. Het formulier geeft ook alleen een foutmelding wanneer een adres is ingevuld dat niet past in het format ####@****.$$$. Letters of onmogelijke chipkaartnummers in het chipveld geeft geen foutmelding.

Hij is dus blijkbaar opgezet om aan te tonen dat het tijdelijk reisrecht op anonieme kaarten niet goed gecontroleerd wordt en er een leuk centje aan over te houden i.p.v. het verhandelen van e-mailadressen.
Als er al een Dal Vrij abonnement zou worden aangeboden, dan zeker niet op een anonieme OV-chipkaart.

Ik heb het trouwens even geprobeerd met fictieve gegevens en ontvang de mededeling: 'Jij kunt binnen 24 uur jouw 3-weken dal-vrij afhalen'. Het is me totaal onduidelijk hoe de facturatie dan zou moeten verlopen.
Betaling kan volgens de website nadat 'jij het abonnement in gebruik hebt genomen'...
Kwam trouwens op Facebook ook deze tegen, van dezelfde persoon die deze 'abonnementen' aanbiedt: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154337797330035&set=p.10154337797330035&type=1&theater
Als er al een Dal Vrij abonnement zou worden aangeboden, dan zeker niet op een anonieme OV-chipkaart.

Hij imiteert het tijdelijk reisrecht dat NS voor drie weken op een anonieme pas kan zetten als je je persoonlijke OV-chipkaart kwijt bent o.i.d..
Reputatie 4
Badge
U mag het Tijdelijk Reisrecht niet doorverkopen
U mag niet iemand anders met het Tijdelijk Reisrecht laten reizen

Hier wordt voor gewaarschuwd omdat dit gewoon kan en niet gecontroleerd kan worden anders dan dat het tijdelijk reisrecht door 1 persoon tig keer wordt aangevraagd. Ik zal eens een aanvraag doen met m'n e-mail-alias speciaal voor dit soort onzin om te kijken hoe meneer betaald wenst te worden en of hij daadwerkelijk zijn tijdelijk reisrecht voor me klaar heeft staan morgenavond.

De mail die je ontvangt na 'bestelling'.

Beste Trapt NS in het tig keer doorverkopen van Tijdelijk Reisrecht?!?,

Gefeliciteerd! Jij hebt 3 weken "Dal Vrij" aangeschaft voor een prijs van 24,95.

Binnen 24-uur staat het abonnement klaar om opgehaald te worden bij een NS kaartenautomaat.

Presenteer de kaart bij de automaat en kies "Ophalen bestelling", kies akkoord en presenteer de kaart opnieuw.

Zodra jij het abonnement hebt opgehaald kun je de betaling (24,95) overmaken op bankrekening NL09 KNAB 0722 9459 81.

Weet jij meer mensen die dit abonnement kunnen gebruiken? Stuur ze dan door naar http://vraagalex.nl/dal-vrij.

Geniet van het leven!

Alexander van Dijl
De Klantenservice Specialist

P.S. Wanneer jij reageert op deze email met jouw adresgegevens ontvang jij mijn boek direct na de betaling binnen 1 week in huis.
Reputatie 7
Badge +4
Het verstandigste lijkt me om die link niet aan te klikken. Pe-pe heeft goed gezien wat er achter zit. Hopelijk is NS morgen wakker.
Het verbaast me vooral dat hij het onder zijn eigen naam verkoopt, aangezien het niet erg legaal overkomt.
Iedereen bedankt voor de heldere antwoorden/reacties! Ik ga geloof ik maar niet in zee met deze meneer...
Reputatie 2
Las net op zijn facebook dat meneer meer ruzies met bedrijven heeft gehad omdat hij rare capriolen uithaalt met persoonlijke gegevens. (bv KPN)

Ik zou dit ook niet riskeren, vind het niet fijn dat dit soort mensen mijn gegevens zouden weten.

Benieuwd wat een MOD van de NS hier morgen voor reactie opgeeft 🙂
Dat de OV-chipkaart zelf gekraakt kan worden, was al bekend, maar als dit heerschap zoals hij zegt een product kan aanbieden via de normale ophaalautomaten, is dat wel een ernstig lek dat gedicht moet worden. Als iemand voor de grap allerlei producten gaat klaarzetten om opgehaald te worden voor willekeurige kaartnummers (wat dan dus ook mogelijk is) kunnen mensen zonder het te beseffen hun normale abonnement overschrijven en reizen met een ongeldig vervoerbewijs.
Beste bokkietor, Welkom op het NS Service Forum. Bedankt voor het delen. Dit klopt niet; Wij verkopen onze producten alleen via onze klantenservice of in onze webwinkel. Bedankt voor jullie reacties. Top dat Alexander dit bij ons onder de aandacht brengt, we gaan er direct achteraan!

Fijn om te zien/horen dat hier iets aan gedaan gaat worden. Vond die 'aanbieding' al een beetje te mooi om waar te zijn. Lijkt me maar niks om in de trein opeens het middelpunt van de belangstelling te zijn vanwege zoiets........
Reputatie 2
Fijn om te zien/horen dat hier iets aan gedaan gaat worden. Vond die 'aanbieding' al een beetje te mooi om waar te zijn. Lijkt me maar niks om in de trein opeens het middelpunt van de belangstelling te zijn vanwege zoiets........

Dat is nog het erge, er lijkt volgens mij bij controle niks mis mee te zijn.
Reputatie 4
Badge
Een oplossing zou kunnen zijn om het product dat op de anonieme kaart geladen wordt niet een generieke naam te geven maar Naam+Geboortedatum+Tijdelijke Productnaam met een verplichting om een pas met naam, geboortedatum en foto bij je te hebben.

Bij diefstal van je hele portemonnee heb je dan een probleem omdat je het tijdelijk reisrecht niet meer kunt gebruiken, maar het beperkt wel deze kinderlijk eenvoudige fraude en is nog altijd beter dan het helemaal afschaffen van het tijdelijk reisrecht.
Wat lost dat precies op?
Reputatie 4
Badge
Dat lost op dat ik zojuist een controle heb gehad en de conducteur niet kon verifieren of het oneerlijk verkregen tijdelijk reisproduct op mijn anonieme kaart aan mij toebehoorde. Had mijn e-ticket wel thuis kunnen laten dus. 😉
Het is maar een klein beetje meer moeite om illegale tijdelijke reisrechten te personaliseren. Voor een zinvolle verificatie zou een conducteur van elk tijdelijk reisrecht moeten opvragen (desnoods telefonisch) of deze legaal is uitgegeven aan de betreffende reiziger.
Reputatie 4
Badge
Ik denk niet dat Alexander toegang heeft weten te verkrijgen tot de systemen van NS en zo willekeurige producten voor kaarten klaar kan zetten, maar dat er gewoon een script geschreven is dat de ingevoerde kaartnummers invult op de tijdelijk reisrecht aanvraag pagina.

Voor diegenen met een traject vrij die het verplicht inchecken beu zijn. 1x per drie weken een tijdelijk reisrecht aanvragen en je kunt zonder inchecken op je afgekocht traject reizen. Je verliest alleen wel je GTBV-rechten.
Reputatie 1
Wow!

Wat een leuke discussie!

Inmiddels heb ik deze actie offline gehaald. De mensen die het hebben kunnen gebruiken hebben geluk gehad. Voor de rest, het was absoluut echt. De NS kan het (nog) niet zien, ik heb hier al veel gebruik van gemaakt, NS is daarvan op de hoogte.

De OV-chipkaart heeft wat fouten, toen NS niet wilde luisteren heb ik het op een andere manier aangepakt.

Voor mensen die meer inhoudelijke informatie willen, neem gerust contact met mij op. Voor de rest, ga gerust verder met deze discussie.
Reputatie 1
Beste bokkietor, Welkom op het NS Service Forum. Bedankt voor het delen. Dit klopt niet; Wij verkopen onze producten alleen via onze klantenservice of in onze webwinkel. Bedankt voor jullie reacties. Top dat Alexander dit bij ons onder de aandacht brengt, we gaan er direct achteraan!Jammer dat zoiets nodig is om eindelijk contact met jullie te krijgen. Er is nog veel meer mis met de OV-chipkaart. Ik zou nog een email moeten ontvangen om de afspraak voor volgende week te bevestigen.
Ik denk niet dat Alexander toegang heeft weten te verkrijgen tot de systemen van NS en zo willekeurige producten voor kaarten klaar kan zetten, maar dat er gewoon een script geschreven is dat de ingevoerde kaartnummers invult op de tijdelijk reisrecht aanvraag pagina.

Als het gebruikte lek daar zit en NS past het tijdelijk reisrecht aan met persoonsgegevens, dan is dat script ook zo aan te passen dat die persoonsgegevens erbij worden geschreven. Het moet niet mogelijk zijn voor een onbevoegde om die tijdelijke reisrechten aan te vragen en het is goed dat NS dat binnenkort in gaat zien.
Reputatie 1
Mee eens Pe_pe, echter mogen er geen persoonsgegevens worden gekoppeld aan een anonieme OV-chipkaart... dus dat gaat niet werken.

Ben bang dat ze opnieuw naar de tekentafel moeten en moeten ophouden met naar elkaar wijzen (TLS <=> NS)...
Van dat eerste trekken ze zich ook niets aan als je om de een of andere (goede) reden restitutie aanvraagt van een bedrag dat van een anonieme OV-chipkaart is afgeschreven, of als de kaart verloopt en je het resterende saldo niet cadeau wilt doen aan TLS.
Reputatie 1
Van dat eerste trekken ze zich ook niets aan als je om de een of andere (goede) reden restitutie aanvraagt van een bedrag dat van een anonieme OV-chipkaart is afgeschreven, of als de kaart verloopt en je het resterende saldo niet cadeau wilt doen aan TLS.

Helaas heb je gelijk. Daar probeer ik nu juist wat aan te doen. Want een kaart zou helemaal niet mogen verlopen. Dat gebeurt in Londen ook niet. Verder moet een medewerker aan een willekeurig loket jouw tegoed gewoon uit kunnen betalen, moet dat helemaal niet via ingewikkelde procedures gaan.

Reageer