30 nieuwe stations

  • 24 April 2019
  • 0 reacties
  • 56 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3
Pier Eringa kwam vandaag weer met groot nieuws. De komende tien jaar moeten er 30 nieuwe stations komen en daarvoor is uiteraard extra geld van de overheid voor nodig. Tot zover weinig nieuws want alle presentaties van Pier eindigen met de mededeling dat hij meer geld wil.

Pijnlijk wordt het als je het kaartje met de nieuwe stations bekijkt. Dan blijkt dat men gewoon wat (hele) oude plannen op een hoop heeft gegooid, plannen waarvan een deel zelfs al lang is afgeserveerd. Onder de te bouwen stations staan ook stations die al lang gebouwd zijn zoals Lansingerland en Maastricht Noord. Nog merkwaardiger is dat Waddinxveen (1934) en Winschoten (1868) op de lijst.staan. In Limburg staan met Grubbenvorst, Baexem en Haelen drie stations op de lijst waarvan de provincie al lang besloten dat ze niet gebouwd worden. Wat dan weer ontbreekt is Stadskanaal waarvan recentelijk besloten is dat juist wel aan te gaan leggen.

De vraag is waarom er niemand binnen ProRail Eringa behoedt voor dit soort amateuristisch geblunder. Dat hij geen van verstand heeft van het spoor ok, maar om dit zo publiekelijk te etaleren lijkt me geen goed idee.

0 reacties

Geen reactie

Reageer