De toestand van het materieelToon eerste bericht

37 reacties

Reputatie 7
Badge +2
Momo schreef:

Ja, vertel mij wat. Ik zit iedere ochtend en soms ook middag in zo'n SGM.
Vanaf de dienstegeling 2016 werd opeens het SLT in de 6300 vervangen door deze oudjes. Het ziet er niet uit, het kraakt en piept en die ARKO tijdens de afgelopen hittegolf was bijzonder onaangenaam. Laat die SNG maar komen (december toch?).


Voor de goede orde, alleen de tweewagenstellen SGM worden op korte termijn vervangen door SNG vanwege de beperkingen op de inzet in verband met de remmen. De driewagenstellen (dat is veruit het grootste deel) blijven voorlopig gewoon in dienst aangezien DDM1 en DD-AR na de tweewagenstellen eerst nog aan de beurt zijn.

En ja, het gaat allemaal inderdaad wel heel erg traag met de introductie van SNG. Het is volgende maand al 4 jaar geleden dat de order bij CAF werd geplaatst en nog steeds is er geen stel in dienst.
Relax beter een goed geteste SNG in dienst dan een hoop problemen toch? En helaas heeft het langer geduurd dan gepland met de toelatingsritten maar inmiddels komen er elke week nieuwe SNG's binnen die gereed worden gemaakt en de laatste aanpassingen krijgen zodat ze straks met de nieuwe dienstregeling in december kunnen gaan rijden.

En wellicht zie je ze al wat eerder in de reizigersdienst verschijnen rondom Haarlem want daar zullen ze als eerste gaan rijden.
Reputatie 7
Badge +2
JBa schreef:

En helaas heeft het langer geduurd dan gepland met de toelatingsritten


Ik realiseer me maar al te goed dat als de ILT er aan te pas komt alles een eeuwigheid duurt en dat dat dus niet aan NS ligt. 😂

En wellicht zie je ze al wat eerder in de reizigersdienst verschijnen rondom Haarlem want daar zullen ze als eerste gaan rijden.


Ik woon in Brabant en daar hebben we gelukkig Flirts. Het duurt nog wel even voor ik een SNG zie vrees ik.
Badge +3
Tamzin schreef:

Ik woon in Brabant en daar hebben we gelukkig Flirts. Het duurt nog wel even voor ik een SNG zie vrees ik.


Gespot op het rangeerterrein in Eindhoven (23-10-2018 17:16), maar geen idee wat die daar deed. Wel mooie foto zo tegen zonsondergang..


Bron: https://twitter.com/rjlvandenbroek/status/1054753551971479552
Reputatie 7
Badge +2
Ik las dat er op 5 plekken in het land SNG stellen staan voor instructieritten.
Op Den Haag HS zie ik er ook iedere keer 2 staan, een drietje en een viertje (2312 en 2714 als ik het goed zag).

Las ook dat het proefbedrijf met reizigers nu zal starten op 12 november met één omloop SNG in de 6300. Ik ben benieuwd.
Badge +3
Ik lees zojuist een artikel van 2 weken geleden (dank @Aar) Zou tijd worden 😃

De NS is donderdag gestart met de vervanging van de stoelen in de SLT Sprinter. Alle stoelen zullen de komende maanden voorzien worden van kunstleer. De vervanging is hard nodig omdat de oude stoffen stoelen veel stof aantrekken en inmiddels sporen van slijtage vertonen.


Verschil moet er zijn, toch? Anders hadden we niks te klagen...

Reputatie 7
Badge +2
Er zou zelfs iedere dag een SLT van nieuwe bekleding voorzien worden. Dus voor je het weet zijn die stofnesten verleden tijd.
Zelf heb ik nog maar 1 keer een SLT gehad met deze nieuwe bekleding, dat was degene die als eerste onderhanden was genomen.
Badge +3
Foto toegevoegd aan mijn vorige reactie.

Ik vind 'sporen van slijtage' wel een eufemisme 😃
Reputatie 7
Badge +2
Het gaat niet alleen om slijtage. Er zitten soms hele dotten stof aan vast, vooral aan de zijkant van rugleuningen en de overgang van zitting naar rugleuning.Het soort stoffen bekleding houdt dat gewoon goed vast. En dan nog af een vlek ergens waarvan ik niet eens wil weten wat het is.

Dit zijn bv stoelen door mijzelf aangetroffen enige tijd geleden (en dan zie je het op de foto nog niet zo erg als in echt).Reputatie 6
Badge
Laatst zo'n stel mee gehad. Zag er stukken beter uit dat de stoffen bekleding.
Reputatie 6
Badge
Mobiel een afbeelding plaatsen gaat dus niet zo lekker blijkbaar.....

Reputatie 7
Badge +2
Ja, stukken beter Edwin.

Al heb ik ook wel eens dat er in een coupe 1 of meerdere stoelen met stoffen bekleding al een keer zijn vernieuwd, die steken dan positief af bij de rest. En dan doel ik nog niet eens op de stoelen in de voormalige 1e klas van de 6jes
Soms ook bij een SGM of oude VIRM, heb je opeens een stoel met de originele kleuren ipv die vale kleuren.

Reageer