De toestand van het materieel

  • 3 February 2018
  • 49 reacties
  • 2858 Bekeken


Toon eerste bericht

49 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Ja, vertel mij wat. Ik zit iedere ochtend en soms ook middag in zo'n SGM.
Vanaf de dienstegeling 2016 werd opeens het SLT in de 6300 vervangen door deze oudjes. Het ziet er niet uit, het kraakt en piept en die ARKO tijdens de afgelopen hittegolf was bijzonder onaangenaam. Laat die SNG maar komen (december toch?).

Voor de goede orde, alleen de tweewagenstellen SGM worden op korte termijn vervangen door SNG vanwege de beperkingen op de inzet in verband met de remmen. De driewagenstellen (dat is veruit het grootste deel) blijven voorlopig gewoon in dienst aangezien DDM1 en DD-AR na de tweewagenstellen eerst nog aan de beurt zijn.

En ja, het gaat allemaal inderdaad wel heel erg traag met de introductie van SNG. Het is volgende maand al 4 jaar geleden dat de order bij CAF werd geplaatst en nog steeds is er geen stel in dienst.
Relax beter een goed geteste SNG in dienst dan een hoop problemen toch? En helaas heeft het langer geduurd dan gepland met de toelatingsritten maar inmiddels komen er elke week nieuwe SNG's binnen die gereed worden gemaakt en de laatste aanpassingen krijgen zodat ze straks met de nieuwe dienstregeling in december kunnen gaan rijden.

En wellicht zie je ze al wat eerder in de reizigersdienst verschijnen rondom Haarlem want daar zullen ze als eerste gaan rijden.
Reputatie 7
Badge +3
En helaas heeft het langer geduurd dan gepland met de toelatingsritten
Ik realiseer me maar al te goed dat als de ILT er aan te pas komt alles een eeuwigheid duurt en dat dat dus niet aan NS ligt. 😂

En wellicht zie je ze al wat eerder in de reizigersdienst verschijnen rondom Haarlem want daar zullen ze als eerste gaan rijden.

Ik woon in Brabant en daar hebben we gelukkig Flirts. Het duurt nog wel even voor ik een SNG zie vrees ik.
Badge +3
Ik woon in Brabant en daar hebben we gelukkig Flirts. Het duurt nog wel even voor ik een SNG zie vrees ik.
Gespot op het rangeerterrein in Eindhoven (23-10-2018 17:16), maar geen idee wat die daar deed. Wel mooie foto zo tegen zonsondergang..


Bron: https://twitter.com/rjlvandenbroek/status/1054753551971479552
Reputatie 7
Badge +3
Ik las dat er op 5 plekken in het land SNG stellen staan voor instructieritten.
Op Den Haag HS zie ik er ook iedere keer 2 staan, een drietje en een viertje (2312 en 2714 als ik het goed zag).

Las ook dat het proefbedrijf met reizigers nu zal starten op 12 november met één omloop SNG in de 6300. Ik ben benieuwd.
Badge +3
Ik lees zojuist een artikel van 2 weken geleden (dank @Aar) Zou tijd worden :D

De NS is donderdag gestart met de vervanging van de stoelen in de SLT Sprinter. Alle stoelen zullen de komende maanden voorzien worden van kunstleer. De vervanging is hard nodig omdat de oude stoffen stoelen veel stof aantrekken en inmiddels sporen van slijtage vertonen.

Verschil moet er zijn, toch? Anders hadden we niks te klagen...

Reputatie 7
Badge +3
Er zou zelfs iedere dag een SLT van nieuwe bekleding voorzien worden. Dus voor je het weet zijn die stofnesten verleden tijd.
Zelf heb ik nog maar 1 keer een SLT gehad met deze nieuwe bekleding, dat was degene die als eerste onderhanden was genomen.
Badge +3
Foto toegevoegd aan mijn vorige reactie.

Ik vind 'sporen van slijtage' wel een eufemisme 😃
Reputatie 7
Badge +3
Het gaat niet alleen om slijtage. Er zitten soms hele dotten stof aan vast, vooral aan de zijkant van rugleuningen en de overgang van zitting naar rugleuning.Het soort stoffen bekleding houdt dat gewoon goed vast. En dan nog af een vlek ergens waarvan ik niet eens wil weten wat het is.

Dit zijn bv stoelen door mijzelf aangetroffen enige tijd geleden (en dan zie je het op de foto nog niet zo erg als in echt).Reputatie 7
Badge
Laatst zo'n stel mee gehad. Zag er stukken beter uit dat de stoffen bekleding.
Reputatie 7
Badge
Mobiel een afbeelding plaatsen gaat dus niet zo lekker blijkbaar.....

Reputatie 7
Badge +3
Ja, stukken beter Edwin.

Al heb ik ook wel eens dat er in een coupe 1 of meerdere stoelen met stoffen bekleding al een keer zijn vernieuwd, die steken dan positief af bij de rest. En dan doel ik nog niet eens op de stoelen in de voormalige 1e klas van de 6jes
Soms ook bij een SGM of oude VIRM, heb je opeens een stoel met de originele kleuren ipv die vale kleuren.
Badge +3
Over DDZ 7637 heeft een Twitteraar iets te zeggen...

...even als vervolg op mijn vorige tweet over de DDZ treinen; ze vallen echt stuk voor stuk uit elkaar van ellende.Overigens, die panelen in de bagagerekken hangen letterlijk overal los.Ik vind het nog wel meevallen.. Beter dan versleten en/of vies, maar voor het archief dan maar 😃
Badge
@Robert B , je kunt deze reiziger het beste adviseren dit te melden bij de HC zodat deze dit kan melden met daarbij in welk rijtuig het is, nu is het zo'n speurtocht als dit door gezet wordt naar de technische dienst.

Overigens is mijn eerste indruk dat het plafond vernield is, maar dan nog moet dit verholpen worden vanwege het gevaar op letsel door de scherpe randen.
Badge +3

Nummer stond erbij @Jeroen het ging om 7637 dus en ja, dat plafond valt niet zomaar naar beneden. Staat alleen zo lullig.

Dat van die bagagerekken kan ik me wel iets bij voorstellen, als mensen daar van alles op smijten. Maar is verder ongevaarlijk lijkt me.

Zaken melden bij de HC...? Inkoppertje.. Die zijn ten eerste echt ver te zoeken vaak, en om naar buiten te lopen om ze te zien fluiten en vervolgens niet meer mee naar binnen mogen pas ik voor!

Gelukkig komt er in de NS app een soort meldingsknop voor 'overlast' en gevaarlijke/ongewenste situaties (of als het toiletpapier op of is of zo) en krijgt de dienstdoende HC daar ook meteen een melding van... Hoe dat in de praktijk gaat werken vraag ik me af...

Hey, in 7637 "plafond valt bijna naar beneden" zullen ze best al gezien hebben bij eerdere servicerondes of kaartcontrole 🤔

Hoe een HC zoiets doorzet naar de technische dienst weet ik niet, maar daar zal een melding via een app weinig aan toevoegen denk ik zomaar.

Badge
7637 is het treinstel nummer, maar per bak/treindeel heeft deze ook nog een code en dan heb je een specifieke aanduiding van waar het defect zich bevindt in de trein. Treinstel nummer had ik inderdaad gezien en kon van dit defect nog geen melding zien.

Als er een melding is kan de Hc kijken welke bak het is en het gespecificeerd met bak code doorzetten, bij een serviceronde of kaartcontrole denk ik niet dat de Hc naar het dak kijkt, dat is ook zo onpersoonlijk 😉
Ik heb dit gisteren ook voorbij zien komen op twitter, Robert B, zoals je ongetwijfeld hebt gezien. Ik heb er melding van gemaakt bij de collega's die de trein onderhouden. Meer mogelijkheden heb ik helaas op dat moment niet.
Reputatie 7
Badge +3
7637 is het treinstel nummer, maar per bak/treindeel heeft deze ook nog een code en dan heb je een specifieke aanduiding van waar het defect zich bevindt in de trein. Treinstel nummer had ik inderdaad gezien en kon van dit defect nog geen melding zien.

Als er een melding is kan de Hc kijken welke bak het is en het gespecificeerd met bak code doorzetten, bij een serviceronde of kaartcontrole denk ik niet dat de Hc naar het dak kijkt, dat is ook zo onpersoonlijk ;)

Het is misschien wat te veel gevraagd dat reizigers ook nog een bakcode moeten doorgeven, makkelijker is denk ik bij welk deurnummer het is. Die zie je wanneer je op het balkon bent.
Badge

Het is misschien wat te veel gevraagd dat reizigers ook nog een bakcode moeten doorgeven, makkelijker is denk ik bij welk deurnummer het is. Die zie je wanneer je op het balkon bent.

Dan geef je ook een plaatsbepaling af en is het makkelijker om het defect te vinden, ook goed. Maar een Hc kan ook zien in welke bak het is en dan is het doorgeven aan de Hc dus ook een optie.
Reputatie 6
7637 is het treinstel nummer, maar per bak/treindeel heeft deze ook nog een code en dan heb je een specifieke aanduiding van waar het defect zich bevindt in de trein.

Als er specifieker dan per treinstel (per bak) genummerd is, waarom is dan alleen de treinstelnummering zichtbaar voor reizigers aangebracht? In de praktijk blijkt echt niet iedere reiziger iedere reis een conducteur te zien. Dat geldt zeker niet meer nadat je - misschien wel vlak voor je uitstapt - een probleem geconstateerd hebt. Zou het dan niet handig zijn om - in ieder geval voor ervaren reizigers - duidelijk zichtbaar zo specifiek mogelijk alle gegevens te vermelden die van pas kunnen komen bij het verhelpen van problemen die klanten kunnen constateren?
Badge
Olav93, ik begrijp waar je naartoe wilt echter verschillende deze codes echt er trein type en per samenstelling, ik weet ze niet eens te benoemen van elke trein ik kan ze wel ontcijferen als ik ze zie. Maar wij kunnen terug vallen op het diagnose/computer scherm of even de materieelgids erbij pakken om te zien welke bak het is.

Maar zoals Momo aangeeft is het ook een optie om aan te geven in de buurt van welke deur het gebrek is, dat maakt het ook al specifieker en dan kan er door de monteur gericht gekeken worden wat zijn/haar werk weer makkelijker maakt en het risico dat het niet gezien wordt kleiner is.

Nu was er een mooie foto van alleen kan ik als machinist deze foto weer niet toevoegen aan de melding van een gebrek aan de trein, wellicht zou dit wel een handige toevoeging zijn als het wel zou kunnen in de toekomst.
Reputatie 7
Badge +3
Die baknummers zijn veel te lang om als reiziger te gaan onthouden. Of je zou er een foto van moeten nemen. Maar ik weer ook niet waar ik die binnen in de trein kan vinden, weet wel dat ze aan de buitenkant staan.

Daarom meldt ik in gevallen dat ik echt iets wil melden ook het deurnummer van de dichtstbijzijnde deur. Als ik tenminste in de drukte bij het uitstappen niet vergeet te kijken hiernaar 😳
Badge +3

Met alle ophef over het coronavirus zouden de flimpjes (met name die over hoe ze dat in het buitenland doen) uit het openingstopic best wel eens realiteit kunnen worden :joy:

Dit n.a.v. iemand die zich heel druk maakte over “stoffen stoelen” en verkoudheid en zo..

En dus ook waarom ik dit topic ooit wilde starten eigenlijk (Ik ben niet helderziend, maar komt wel heel goed uit als dat eventueel zou moeten).

Badge +3

Ook alweer oud topic maar de instructie voor taxi is dat een mondkapje op zich voldoet (8 personen in een minibusje (tenzij instructies of afspraken met opdrachtgevers/zorginstellingen).

Maar zitplaatsen dagelijks wel ‘gereinigd’ moeten worden. Denk daarbij aan deurklinken en veiligheidsgordels.

Gedurende de dag is het dus geen probleem, en of het coronavirus een nacht ‘overleeft’ op een gordel of deurklink of knopjes van een pinautomaat, of overdraagbaar is door aanraking van oppervlakken is ook nogal discutabel.

Laat ik het zo zeggen, als je daar bang of gevoelig voor bent blijf gewoon thuis! Zoals het (huidige) advies is! En ‘was je handen stuk’ (uitspraak Mark Rutte).

Reageer