Geocachen en stations

  • 20 juli 2014
  • 8 reacties
  • 1176 Bekeken

Treinreizen en geocachen gaan prima samen, zeker in combinatie met de OV-fiets. Maar ook op, in, aan en rondom diverse stations zijn geocaches te vinden. Op internet zijn diverse korte en vaak verouderde lijstjes met geocaches en stations te vinden. Mijn doel is om deze hier, in het NS Serviceforum, bij elkaar te brengen en actueel te houden.

Ik heb een overzicht gemaakt van alle geocaches waarvan ik weet dat ze op, in of aan een station zitten. Deze liggen dus op het grondgebied van het station. Soms in het station, soms op het perron, soms ... je kunt het zo gek niet bedenken. Daarnaast een lijstje met geocaches die in de directe nabijheid van een station liggen. Voor als je eens een half uurtje (of langer ...) op een station moet wachten.

Deze lijst is uiteraard niet volledig. Caches komen en gaan. Daarnaast ken ik ook niet alle caches op alle stations of in hun directe omgeving. Heb je daarom aanvulling of andere op- of aanmerkingen, laat het me hier of op twitter weten. Ik zal eens in de zoveel tijd zorgen voor een update van de lijst.

De huidige lijst is hier (http://bit.ly/1p5MYwY, pdf) te vinden. Veel plezier en hou me op de hoogte!

8 reacties

Dag NSreiziger,

En erg leuk initiatief van jou! Zoiets spoor ik in alle tijden alleen maar aan.
Misschien dat je onder mijn reactie nog kan uitleggen wat geocachen betekent en hoe je dit moet gebruiken.

Mvg,
Wikipedia omschrijft geocachen als "een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden." Zeg maar het moderne schatzoeken, waarvan niet-geocachers niet weten dat ze er liggen.

Kijk voor meer details op wikipedia of geocaching.com.
Het bestand is bijgewerkt na alle aanvullingen. De bijgewerkte versie is via bovenstaande link te vinden.

Heb je aanvullingen, laat het me hier of op twitter weten!
Beste Nsreiziger,

Leuk gedaan! Dank daarvoor!
Is het ook mogelijk het lijstje in gpx te zetetn? Dan kan men hem makkelijker downloaden naar gsak en/of gps. Dan hoeven we niet allemaal de handelingen van het inkloppen individueel te doen.

Nogmaals dank voor de lijst en wie weet tot ziens tijdens het reizen en/of cachen.

Groet,
Team RASC
Poeh, daar zeg je wat. Ik weet hoe ik de caches in GPX kan downloaden, maar dan per stuk. Omdat in zijn totaal voor deze lijst te doen gaat me dan iets te ver. Of je moet mij kunnen vertellen hoe ik dat doe?

Uiteraard ben ik bereid om het zo makkelijk mogelijk te maken, maar dan moet je me wel even helpen. 🙂
Hai,
Ik heb even een bladwijzerlijst voor je gemaakt. Eentje alvast voor de eerste lijst van caches op station. Nu nog ff eentje van de 300m caches.
Wat is je cache(team)naam? Misschien kan ik je wijzig rechten geven....maar dat weet ik niet zeker.

Wel is het nu dus mogelijk voor cachers om de lijst te downloaden....voor basic members dus vinkjes plaatsen en loc bestand downloaden. Premium leden kunne gewoon een pq maken.

http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=edd49ee2-830d-4def-96bd-090cbc545db8
Deel 2 ook online staan.

http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=5c0306b2-8f3b-47cb-978e-45814eb2854b
Dat ziet er fraai uit, ik snap nu wel wat je bedoelt. Meteen even mijn kennis van pocket queries bijgeschaafd ;-)

Maar ik zal eens kijken wat de handigste optie is!

Reageer