Handleiding ovtijden.com

  • 18 November 2017
  • 3 reacties
  • 220 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
De site ovtijden.com geeft info over oude en actuele treindiensten van alle vervoerders. Die over oude treindiensten kan handig zijn bij het aanvragen van GTBV.

Een punt van aandacht is dat de kolom ''Materieel'' in een tabel zoals ''Den Haag Laan v NOI - Alle vertrekken op 18-11-2017'' de materieelsoorten weergeeft, maar dat klikken op het treindienstnummer in de kolom ''Trein'' leidt naar een tabel zoals ''[18-11-2017] NS Intercity 2273 naar Amsterdam Centraal'' met ook een kolom ''Materieel'', maar nu met niet alleen materieelsoorten maar ook materieelnummers, in volgorde van voor naar achter. Zo kan je tijdens de reis zien uit hoeveel en welke treinstellen de trein bestaat en samen met het nummer dat je in het rijtuig ziet bijvoorbeeld bepalen hoeveel bakken het treinstel heeft (zoals met de aanduidingen VIRM-4 en VIRM-6) en of je in het eerste of tweede treinstel zit.

(n.a.v. https://forum.ns.nl/in-de-trein-11/where-can-i-learn-train-id-41850/index1.html#post278481)

Zie ook https://forum.ns.nl/search?q=ovtijden. bijdragevandennis

3 reacties

Dank, weer wat geleerd vandaag 😃 😃
Reputatie 4
Houdt er wel rekening mee dat niet alle info 100% correct is. Vertraging bijvoorbeeld verschillen vaak per pagina. Materieel info per trein (welke treinstellen) kloppen soms ook niet. Dit omdat planmatig en actueel soms door elkaar gehaald worden. Ook iets wat kan gebeuren is dat een trein opgeheven is, maar dan onder een ander treinnummer rijdt.
Vertragingen verschillen inderdaad soms, al zou dat probleem op moeten lossen wanneer NS stopt met het aanhouden van meerdere systemen. De pagina met vertrekkende treinen vanaf een station haalt vertragingen uit het nieuwe systeem (inclusief seconden), de pagina van één specifieke trein komt uit het oude systeem. Het nieuwe systeem kan namelijk nog geen volledige ritbeelden leveren.

Planmatig en actueel worden niet door elkaar gehaald, wat wel voor kan komen is dat de materieelbalans van NS niet up2date is, doordat er bijgestuurd is en men niet tijdig een wijziging heeft doorgevoerd.

Opgeheven treinen onder een ander nummer zouden in principe netjes door RBM opgepikt moeten worden, wanneer ze onder een ander nummer rijden op dezelfde tijden. Dat gebeurt inderdaad niet altijd goed, dan moet je even opletten.

Reageer