Handleiding reisplanners


Reputatie 6
Badge +2
Hier een beginnetje van een handleiding reisplanners.

In de nieuwe Reisplanner vind je de tariefeenheden voor een reis door te klikken op het 'i' icoontje en bij 'Toon prijzen' te kiezen voor 'Trajectabonnementen'. De tariefeenheden staan daar onder de prijzen.

Ik vond dit in https://forum.ns.nl/off-topic-32/hebben-nieuwe-website-18886/index3.html#post121725. Dit stukje handleiding was moeilijk vindbaar, maar is wel nuttig, want het is onlogisch dat het aantal tariefeenheden niet ook staat op de tariefpagina's ''Enkele reis'' en ''Retour''.

3 reacties

Het idee is sympathiek, maar zoiets als een reisplanner die door miljoenen mensen wordt gebruikt hoort natuurlijk intuïtief duidelijk te zijn. Alles wat je daarover in een handleiding zou willen schrijven wordt als het goed is binnenkort zo aangepast dat het wel zonder handleiding duidelijk is. Bijgevolg zal de handleiding dan onjuist zijn.
Reputatie 6
Badge +2
Alles wat je daarover in een handleiding zou willen schrijven wordt als het goed is binnenkort zo aangepast dat het wel zonder handleiding duidelijk is. Bijgevolg zal de handleiding dan onjuist zijn.
Aanpassing van de reisplanner is natuurlijk veel beter, inderdaad. Dit eerste item van de handleiding kan dan aangepast worden of vervallen. Updates zullen zoals gewoonlijk bij een naslagtopic te vinden zijn in de vorm van een nieuwe reactie.
Reputatie 6
Badge +2
In de Reisplanner Xtra staat het aantal tariefeenheden van een reis misschien ook op de tariefpagina "Abonnementen". Op mijn smartphone is dat echter niet zichtbaar: de tariefpagina's ''Enkele reis'' en ''Retour'' zijn wel scrollbaar, de tariefpagina ''Abonnementen'' niet.

Reageer