Skip to main content

Beste leden,

 

Ik wil graag machinist worden, ik ben nu 16 en doe de opleiding mbo 4 specialist transport en logistiek en als dat klaar is ben ik 19 en wil ik gaan solliciteren voor machinist. Hiervoor heb ik op de middelbare mobiliteit en transport gedaan, vooral voertuigtechniek was dat. De opleiding die ik nu doe krijg ik veel leidinggevende lessen en lessen in communicatie en soft skills. Passen deze opleidingen en vaardigheden bij het beroep van machinist, of juist niet? En zou het misschien bij de sollicitatieprocedure en het PO kunnen helpen dat ik al van deze vaardigheden beschik? 

Alvast bedankt!

 

Mvg,

Kyjardo 

.


Hoi @Kyjardo,

Leuk dat je interesse hebt in een functie als machinist. Goed dat je je al aan het oriënteren bent.

Op deze community zijn ook machinisten actief, waaronder bijvoorbeeld @Edwin. Zij zullen je vast willen helpen met informatie en tips. 

Succes!


Hoi daar,

 

Al die vaardigheden komen in beperkte mate wel van pas, maar voor een machinist zijn ze niet per sé nodig. Ook je technische kennis kan van pas komen, al is de techniek in onze treinen uiteraard wel anders dan die in een auto. Het is echter wel handig om wat van pneumatiek, hydroliek en elektronica te weten.

Als je meer wilt weten hoe ons werk eruit ziet, stuur me dan gerust even een berichtje.


Reageer