beantwoord

Mobiliteit Nederland: Waarom kiest men voor een bepaald vervoersmiddel?

  • 8 March 2016
  • 1 reactie
  • 78 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties
Momenteel ben ik aan het afstuderen, waar ik mij verdiep in de mobiliteit van Nederland. Ik kan aardig veel cijfers vinden, maar ik ben eigenlijk opzoek naar een onderzoek die mij inzicht geeft waarom we voor een bepaald vervoersmiddel kiezen, maar ook welke behoefte de verschillende vervoersmiddelen vervullen.

Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Keuzereiziger 8 March 2016, 10:21

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 6
Badge +1
Heeft u al gehoord van het MON (Mobiliteitsonderzoek Nederland)? Helaas zijn gegevens niet openbaar beschikbaar op internet. Maar er moet zeker aan te komen zijn. Het MON is een jaarlijkse zeer grote steekproef over het aantal verplaatsingen per dag, motief en vervoerwijzekeuze waarbij ook allerlei persoonskenmerken worden geregistreerd.

Als het gaat om de behoeften die een bepaald vervoermiddel vervult zou ik de suggestie doen eens te kijken naar onderzoeken over "tavel time ratio" (verhouding tussen twee reistijden) of onderzoeken die iets zeggen over waarop mensen de keuze tussen auto en OV baseren. Ben je universitair student, dan kun je dergelijke onderzoeken vast vinden via wetenschappelijke tijdschriften.

Reageer