NS heeft zich laten oplichten

  • 10 april 2018
  • 6 reacties
  • 133 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3
Vandaag in het AD een artikel over hoe NS zich heeft laten oplichten door slecht te controleren en door reisproducten in de markt te zetten die fraude mogelijk maakten. Nogal naïef allemaal. Of slordig. Of incompetent. Of een combinatie.
https://www.ad.nl/binnenland/reizigers-lichten-ns-voor-tonnen-op-zelfs-vakantiehuisje-bekostigd~a0a8309d/

6 reacties

Reputatie 7
Badge
Ooh god ja. Ik heb het gelezen inderdaad. Wat erg he. Triest dat sommige mensen dit doen.
Er was trouwens wel een man die nu voor de rechter is gesleept door NS.
Reputatie 7
Badge
Ik had het op msn nieuws gelezen. https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/fraude-met-treinkaartje-wel-erg-simpel/ar-AAvHxzH?li=BBoPOOe
Tja, dit is gewoon de werkelijkheid. Gelukkig worden de meeste fraudeurs die het als beroep zien wel achterhaald.

Helaas ondervinden de eerlijke klanten van nu hier veel hinder van omdat de controles er voor zorgen dat terug betaling veel langer duurt en dat er minder snel uitgekeerd wordt.
Reputatie 7
Badge +3
@JBa
Ik heb het idee dat je oorzaak en gevolg door elkaar haalt. Doordat NS allerlei slecht beveiligde producten in de markt heeft gezet waarmee eenvoudig te frauderen was hebben de eerlijke reizigers nu last van allerlei achterstanden. Het niet controleren van GTBV-claims is natuurlijk te idioot voor woorden.

Gelegenheid maakt de dief en NS heeft gelegenheid gegeven.
Reputatie 7
Badge +3
Dit wist iedereen die vaker op dit forum komt al langer. NS Marketing verzint voortdurend product formules die zo lek zijn als een zeef.
Het zou niet nodig moeten zijn, maar dit was helaas te verwachten.

@Tamzin Hoe dúrf je aan het werk van Guido te twijfelen!

Het team van fraudespecialisten dat een jaar geleden is opgericht bij NS heeft inmiddels een register opgesteld van tientallen denkbare vormen van misbruik. Bij nieuwe producten worden de risico’s onderzocht. Eerder dit jaar paste NS na onthullingen van het AD ook al de voorwaarden aan van de NS-groepsretour, waar massaal mee werd gefraudeerd. Fraude-expert Guido van Deutekom is verbaasd hoe eenvoudig er gefraudeerd kon worden bij NS. ,,De fraudebestendigheid was duidelijk onder de maat. Het is schandalig dat fraude zo lang door kon lopen zonder dat iemand daarop aanslaat.’’


😃

Reageer