NS stapt over op "groene" energie?


De NS wil overstappen naar Eneco op groene energie. Dit gaat dan om windturbines ook wel windmolens genoemd. Helaas kan ik power point presentatie hier niet aan toevoegen. Iemand heeft het berekend waaruit blijkt dat windmolens helemaal niet zo milieu vriendelijk zijn. Zo geeft het nogal een geluidsoverlast zoals laagfrequent geluid. En de windmolens draaien op flinke subsidie.

Je kunt het bestand vinden op:

http://www.zeist.nl/bis/dsresource?objectid=86767

11 reacties

Uit welke bron is deze informatie precies afkomstig, mosquito? We willen juist volledig op groene stroom overstappen, om onze treinen zuiniger te kunnen laten rijden. Hierdoor besparen we energie. Uiteraard doen we gedegen onderzoek alvorens we een grote beslissing als deze nemen. Klik hier voor meer achtergrondinfo.
Meer informatie over de onderzoeker kunt u vinden op:

http://www.jaapbusman.com/

In de gemeente Houten hebben heel veel mensen last van de windmolens omdat ze voor geluidsoverlast zorgen.

Als omwonenden geluidsoverlast hebben van de windmolens kunnen zij het beste contact opnemen met de beheerder van deze windmolens.
De EO heeft uitzending besteedt aan de windmolens. De uitzending kunt u nog na kijken via uitzending gemist.

http://www.eo.nl/ditisdedag/arena/aflevering/arena-10/

Reputatie 2
Het gaat om nieuwe windmolens, de helft in Nederland, de helft in het buitenland. Geluid maakt een windmolen natuurlijk nog niet milieuonvriendelijk. Dat neemt niet weg dat de windmolens overlast kunnen veroorzaken. De link naar EO toont ook weer aan dat de meningen erover verschillen.
Zo ik begrepen heb kan het geluid zo'n 2 km ver komen.
Binnen twee kilometer van mijn huis staan genoeg windmolens, en die kan ik niet horen. Als ik dichterbij ga staan kan ik wel wel horen, maar ik heb er totaal geen last van.

En al zou ik er last van hebben, liever dat dan dat mijn trein zou rijden op energie gewonnen uit olie, gas of steenkool.

En als je iets wilt doen aan zowel geluidsoverlast als het milieu, dan kun je het beste iets doen aan het aantal auto's op straat. Dat is nog altijd 10x erger dan de trein.
Zo ik begrepen heb kan niet iedereen het laagfrequent geluid horen?
Niemand in mijn omgeving kan ze horen. De enige serieuze klacht over windmolens die ik ken gaat over het uitzicht. En dat geld vooral rond de kust, niet midden in de polder. Sterker nog, ik vind het er gewoon bij horen, al die windmolens tussen de akkers. Met een langsrazende trein op de achtergrond. En een paar koeien op de voorgrond. Of een veld vol kleurrijke bloemen. Heel misschien zal ik tussen het geraas van de trein en het geloei van de koeien nog iets van een windmolen horen, maar ik weet zeker dat dat geen overlast veroorzaakt.


(Bron: http://xkcd.com/556/)
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1142531/houtenaren-onderzoek-geluid-windmolens-verkeerd.html

Wanneer geluidsnormeringen overschreden worden, dan worden die in de wet weer bijgesteld... Het is belangrijk dat burgers klacht indienen bij de gemeente. Meestal zal een gemeente zeggen dat het geen zin heeft om een klacht in te dienen. Weet dan wel dat de klachten geregistreerd worden. Mochten er ooit onderzoeken komen dan staan de klachten tenminste wel geregistreerd.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1185475/eneco-en-gemeente-in-de-clinch-over-windmolen-houten.html
Ik zal nadrukkelijk nooit klagen over de windmolens bij mij in de buurt, want de voordelen wegen veel zwaarder dan de nadelen. Vind ik dan.

Reageer