opleiding machinist en de keuring hiervan.

  • 4 March 2022
  • 2 reacties
  • 1089 Bekeken

Ik had een vraag ter betrekking met de medische keuring die je krijgt bij sollicitatie op functie Machinist. 

Ik draag zelf gehoorapparaten,mede daardoor hoor ik alles voldoende maar is dit ook zo bij de keuring? Bijv hoeveel % mag het gehoor afwijken?

En wb medische aandoeningen? Zoals reuma?

Heb er medicatie voor, daardoor functioneert alles na behoren, kan zo gek niet bedenken welke beweging en geen centje pijn, maar hoe zit het met die medicatie?

Volgens mn specialist moet dat geen belemmering vormen maar weet niet hoe het in het regelement staat en wat de interne arts zegt hierover?

 

Dat waren zo'n beetje op dit moment mijn belangrijkste vragen ivm een sollicitatie die ik wil gaan doen om deze functie.


2 reacties

Reputatie 7
Badge

Oef, in hoeverre een gehoorapparaat een belemmering is bij de aannamekeuring weet ik niet. Lijkt me dat als je alles hoort, er geen probleem zou moeten zijn maar weet het niet zeker.


Vwb je reuma: welke medicatie gebruik je? Ik weet van mijn vrouw (die RA heeft) dat ze een behoorlijk regiment aan medicatie krijgt, waarvan de pijnstillers die ze af en toe krijgt het reactievermogen kunnen beïnvloeden. Dat mag je dus niet slikken als machinist (maar dat spreekt denk ik voor zich).

 

Hou er rekening mee dat je als machinist niet alleen maar ‘normaal’ loopt, maar er ook nogal wat klimwerk aan te pas komt. Dit is helemaal het geval in de rangeerdienst, maar ook in de rijdende dienst komt het voor dat je een trein op een niet-perron spoor moet ophalen. Dit is een behoorlijke belasting op je handen, schouders en knieën.

 

Al met al: Als je denkt dat je het aankunt, zou ik zeker solliciteren, maar hou er ernstig rekening mee dat je er niet door komt. Men kijkt naar het hele plaatje en het jouwe is met 2 aandoeningen niet heel gunstig. Vooral reuma is (ondanks MTX en een Enbrel/Abatacept of ander medicijn) een progressieve aandoening. Dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen, maar even voor de beeldvorming.

Goedemorgen Henk2308 en welkom bij de NS Community!

Mocht je meer duidelijkheid willen over je vragen (met name het gehoorapparaat) dan kun je altijd gebruik maken van het contactformulier op de Werken bij NS website, of contact op nemen met informatienummer voor de recruitment van operatie: https://werkenbijns.nl/over-ns/contact/!

Maar wat het antwoord ook zal zijn, je kunt altijd solliciteren, zoals Edwin al suggereert. :)

Reageer