Problemen met tunnels

  • 22 March 2023
  • 9 reacties
  • 201 Bekeken

Ik wil proberen naar Roermond te komen en moet dan de komende week via Nijmegen of Tilburg omrijden met veel vertraging en overstappen. Heel irritant temeer daar het niet direct opgelost wordt vanwege dierenbescherming (dit keer dassen). Let wel, ik heb niets tegen dieren, en veiligheid is een heel groot goed. Maar begrijp niet goed waarom een dergelijke belangrijke lijn gedurende langere tijd eruit gehaald wordt vanwege een paar dieren. Slaan we niet door in direnbescherming?


9 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dassen zijn beschermd. NS gaat niet over dierenbescherming. Voor het klagen hierover moet je elders zijn.

De langere reistijd is vervelend, maar het is even niet anders. Neem van mij aan dat ProRail dit zo snel mogelijk zal willen oplossen.

Neem van mij aan dat ProRail dit zo snel mogelijk zal willen oplossen.

ProRail blijkt al jaren geleden gewaarschuwd te zijn voor de problemen bij Esch maar heeft de boel op zijn beloop gelaten. Dat ProRail dit probleem nu zo snel mogelijk wil oplossen is dus nog maar de vraag, ook in Friesland lijken ze weinig haast te hebben.

Op het spoor zijn de vervoerders koning maar is ProRail keizer. De klant telt helemaal niet mee.

Reputatie 7
Badge +1

Neem van mij aan dat ProRail dit zo snel mogelijk zal willen oplossen.

ProRail blijkt al jaren geleden gewaarschuwd te zijn voor de problemen bij Esch maar heeft de boel op zijn beloop gelaten. Dat ProRail dit probleem nu zo snel mogelijk wil oplossen is dus nog maar de vraag, ook in Friesland lijken ze geen enkele haast te hebben. Op het spoor zijn de vervoerders koning maar is ProRail keizer. De klant telt helemaal niet mee.

 

Ook in Duitsland speelt dit probleem. Zie https://www.nu.nl/buitenland/6256410/dassen-leggen-ook-in-duitsland-treinverbindingen-plat-door-hun-graafwerk.html#nujij

Daar is ook een verbinding al maanden niet meer te gebruiken. Probleem bij Den Bosch zal echter wel opgepakt moeten worden omdat er veel te veel reizigers via dit traject gaan. 

 

Reputatie 7
Badge +3

Als de dassen het zo goed blijven doen zijn ze op een gegeven moment niet meer beschermd. Maar dat kan nog wel een tijdje duren.

"voorlopig tot 28 maart" is inmiddels alweer geruisloos "voorlopig tot 29 maart" geworden.

ProRail trakteert op salami.

Reputatie 7
Badge +3

Inmiddels is het al “een aantal weken”.

https://www.nu.nl/binnenland/6256417/door-dassen-nog-wekenlang-geen-treinen-tussen-den-bosch-en-eindhoven.html

Reputatie 7
Badge +1

"voorlopig tot 28 maart" is inmiddels alweer geruisloos "voorlopig tot 29 maart" geworden.

ProRail trakteert op salami.

Volgens Rikus is dit probleem al zoals @Tamzin al elders aangaf meer dan een jaar bekend. Prorail heeft i.t.t. waterschappen geen generieke vergunning aangevraagd om dassenburchten te mogen verwijderen. Het wachten zal nu wel op afgifte van deze vergunning zijn.

http://voorbeterov.nl/Trein

Reputatie 7
Badge +1

In de Telegraaf wordt in een artikel ook al aangegeven dat Prorail wel degelijk gewaarschuwd was..

 

Gewaarschuwd’

De natuurbeschermer benadrukt echter dat de spooroverlast voorkomen had kunnen worden. „We weten dat dassen burchten graven en dat droge, hoge plekken zoals dijken, stuwduinen en hellingen daarvoor geliefd zijn: daarvoor hebben wij de waterschappen en spoorbeheerders jaren geleden ook gewaarschuwd.”

Volgens Dirkmaat hebben de waterschappen daarop goed geanticipeerd en sporen zij dassenburchten preventief op. De spoorbeheerders hebben in zijn optiek echter te weinig actie ondernomen. „Zij wisten van de burchten af, maar hebben te lang gewacht met het op een respectvolle manier wegjagen of herplaatsen van de dassen.” Volgens hem was het bij vroegtijdig handelen ’nooit zover gekomen’.

 

Wat nu wel heel vervelend wordt is dat de sprinters in Brabant in de avond en het weekend allemaal maar om het uur rijden waardoor in combinatie met onvoorspelbaar busvervoer extreem lange overstappen ontstaan.

Reageer