Voorbereiding Testdag NS Hoofdconducteur


Hallo allemaal,

Gisteren heb ik mijn sollicitatiegesprek gehad in Amersfoort. Deze heb ik gehaald en ik mag op donderdag 3 januari naar Rotterdam. Super gaaf natuurlijk, maar ik ben vooral heel erg benieuwd. Nu heb ik wel een vraagje over hoe ik mezelf het beste kan voorbereiden op de testen die gaan komen. Heeft iemand nog een (aantal) tips voor mij over hoe ik dit het beste aan kan gaan?

Alvast bedankt,

Maikel

4 reacties

Welkom bij de Community, MaikelM92 🙂.

Wat goed! Spannend hoor! Er zijn hier op de Community al verschillende topics over te vinden 🙂.

Enkele voorbeelden:
https://community.ns.nl/off-topic-32/sollicitatie-hoofdconducteur-44530
https://community.ns.nl/off-topic-32/sollicitatie-procedure-hc-25131
https://community.ns.nl/off-topic-32/afwijzing-sollicitatie-hoofdconducteur-29523
https://community.ns.nl/off-topic-32/sollicitatie-hc-50155

Wellicht kan je hier wat tips in vinden 🙂. Er zijn ook enkele machinisten, conducteurs en andere NS medewerkers actief op onze Community. Wellicht dat zij je wat tips kunnen geven 🙂. @Loes @Edwin @Jeroen @Slidestops ... en ik vergeet er vast ook een paar, kom er maar in!

Succes! Houd ons op de hoogte als je wilt!
Reputatie 7
Ik denk dat in de topics al heel veel informatie staat die je noemt 🙂 En in die topics wordt ook nog eens doorverwezen. Mocht Maikel er niet uitkomen hoor ik het graag
Badge
Wat in ieder geval geen kwaad kan is een keer met de trein reizen en dan de HC benaderen van die trein voor allerlei info omtrent wat zijn werk nu inhoudt, hoe te reageren op dingen/agressie en dergelijke.

Welke testen je verder krijgt is mij niet bekend want ik neem aan dat er verschil zit tussen de testen voor Machinisten en de testen voor Hoofdconducteurs.

Succes in ieder geval.
Ik werk nu sinds april bij de NS als V&S en kan me nog goed herinneren hoe de testen verliepen.
ik ga er voor het gemak even vanuit dat je doelt op het assesment. de enige tips die ik daarvoor heb is bereid je ruim van te voren voor en focus je op je zwakke punten. mijn zwakte is en blijft hoofdrekenen.
ik ben daar tot in den treure mee bezig geweest. veel getallen reeksen gemaakt maar ook gewone sommen optellen aftrekken delen en keer sommen en zelfs combi's daarvan.
ik weet natuurlijk niet wat jou zwakke punten zijn. maar bedenk voor jezelf wat je zwakke kanten zijn.
je zal getest worden op meerdere punten rekenen, patronen, logica, maar ook de BIG 5 is een belangrijke test. die gaat over jezelf. wees eerlijk daar kom je het verste mee.
verder is er nog een concentratie en veiligheids test. lees daar vooral de instructie's goed door en ten tijde niet in paniek raken maar reset je mind en begin van voren af aan. kalmte kan en zal je redden. paniek wordt bestraft.
dan heb je nog de psychologische test. een rollenspel.. en daar kan je je niet op voorbereiden. kijk goed en luister goed en doe wat je moet doen.

groetjes werner en heel veel succes

Reageer