beantwoord

waarom is reizen in de bus met mijn ov -chipkaart duurder dan een dagkaart ????

  • 10 July 2014
  • 2 reacties
  • 4004 Bekeken

als ik van Maastricht naar Aken ga met de bus en ik koop een dagkaart kost da € 8 gisteren heb ik ingecheckt met mij ov chipkaart en toen moest ik heen €6,56 betalen en terug ook weer €6,56 samen dus €13,12 dat is €5,12 meer .ik was daar erg kwaad over ,
jullie willen dat we op reizen met de Kaart , maar dat doe ik dus nooit meer veel te duur
icon

Beste antwoord door Hertog 10 July 2014, 17:51

Bekijk origineel

2 reacties

U kunt uw klacht beter neerleggen bij de maatschappij die die bus laat rijden, vermoedelijk Veolia.
Er is natuurlijk geen enkel bezwaar tegen dat u uw ongenoegen uit op een discusscie forum van NS.
Echter, NS verzrorgt geen verbinding tussen Maastricht en Aachen.

Die verbinding wordt verzorgd door Veolia en wel met buslijn 50. Eigenlijk zou u uw ongenoegen dus bij hen moeten uiten.

Op zich vergelijkt u 2 verschillende dingen met elkaar, n.l. reizen op saldo, waarvoor u - behalve een instaptarief van €0,87) ook een bedrag per gereisde kilometer betaalt.
Gisteren heeft u dus duidelijk op saldo gereisd. U hebt in Maastricht ingechecht en in Aachen uitgecheckt en voor de kilometers die u gereisd hebt betaalde u €6,56.
En voor de terugreis gold precies hetzelfde.

Naast het reizen op saldo (dus betalen per kilometer) bieden veel busmaatschappijen ook nog speciale kaartjes aan, waarmee u soms voordeliger uit kunt zijn. U heeft daar zelf de ervaring mee met die dagkaart, die slechts €8 schijnt te kosten en waarmee u - omdat het een kaart is die geldig is tot het einde van de dienstregeleing ('savonds laat) desnoods meerdere malen op één dag heen en weer kunt reizen (eventueel ook nog met andere lijnen dan lijn 50 kunt reizen).

Zelf woon ik in een dorpje vlak bij Zoetermeer (iets ten noorden van Rotterdam). Ik moet wel eens naar Rotterdam Zuid. Ik kan er dan voor kiezen op saldo te reizen met bus en metro.
Uit en thuis kost mij dat ongeveer €6,36. Koop ik echter bij de RET (met wie ik het hele traject kan reizen) een dagkaart, dan kost mij dat slechts €3,55.
Ik denk niet dat ik u hoef te vertellen waarvoor ik dan kies.

Maar bespreek het eens met Veolia Limburg (hebben meen ik een eigen serviceloket op station Maastricht) en de volgende keer als u naar Aachen gaat...... inderdaad, gewoon een dagkaart kopen.
Voor het verschil een heerlijke kop koffie met wat lekkers erbij.

Reageer