Waarom zijn er geen links over en weer tussen de twee sterk verwante webpagina's over klassewissel?

  • 22 mei 2014
  • 7 reacties
  • 260 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Waarom zijn er geen links over en weer tussen de twee sterk verwante webpagina's http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/klassewissel.html en http://www.ns.nl/reizigers/producten/losse-kaartjes/overgang-2-1.html?

7 reacties

Hoe zou je dit precies anders willen zien?
Reputatie 6
Badge +2
Het beste zou zijn de twee pagina's te integreren zodat je alles bij elkaar hebt, maar een hele simpele en voor de hand liggende verbetering is al, zoals gezegd, om een link van de ene pagina naar de andere te plaatsen, en omgekeerd.

Even iets anders over deze informatie (ik heb het net even uitgeprobeerd): een permanente klassewissel voor het product "reizen op saldo bij NS" op een OV-chipkaart zonder abonnement kan net als een tijdelijke klassewissel direct bij de kaartautomaat, dat hoeft niet via Mijn NS. Geldt dit ook bij Dal Voordeel, Altijd Voordeel en het Voordeelurenabonnement?
Als je een permanente klassewissel aan wil vragen voor het Dal Voordeel, Altijd Vrij of Voordeelurenabonnement, dan dien je dit eerst aan te vragen via MIjn NS. Daarna kan je de wijziging ophalen bij de kaartautomaat.
Reputatie 6
Badge +2
Zo te zien zijn beide webpagina's gemaakt door verschillende afdelingen die langs elkaar heen werken.

Integratie of ten minste links zijn des te meer nodig omdat op http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/klassewissel.html ten onrechte wordt gesuggereerd dat Toeslag 2 -1 gratis is (net als bijvoorbeeld het instellen van een andere klasse bij Dal Voordeel), terwijl op de andere pagina netjes de prijzen staan.
Bedankt voor je feedback! Fijn dat je zo met ons meedenkt, Dennis. Ik zet je feedback hierover door.
Reputatie 6
Badge +2
(..) omdat op http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/klassewissel.html ten onrechte wordt gesuggereerd dat Toeslag 2 -1 gratis is (net als bijvoorbeeld het instellen van een andere klasse bij Dal Voordeel), terwijl op de andere pagina netjes de prijzen staan.
Ik zie tot mijn genoegen dat de prijstabel inmiddels is toegevoegd.

Verder is het lijstje "Dal Vrij, Weekend Vrij, Traject Vrij, Altijd Vrij, Jaartrajectabonnement, Grensabonnement, OV-Jaarabonnement of Studentenreisproduct" completer dan op http://www.ns.nl/reizigers/producten/losse-kaartjes/overgang-2-1.html. Die laatste pagina voegt nu weinig meer toe, en zaait verder alleen maar verwarring door zijn onvolledigheid, die kan dus beter weg. Alleen het "volg de betaalinstructies" kan nog even overgeheveld worden naar de andere pagina, het is wat vreemd dat daar in de stapsgewijze procedure het betalen niet voorkomt.
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook http://forum.ns.nl/stel-vraag-14/waarom-enkel-21-dagkaart-weekenddag-voordeelurenabonnement-6710.

Reageer