Welke fantasietrein is dit?

  • 4 September 2018
  • 17 reacties
  • 2396 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3
Op de pagina https://www.ns.nl/reisinformatie/service-verbeteren/drukte-in-de-trein.html staat het volgende plaatje:Helaas was mijn aandacht voor de tekst meteen weggezogen. Al mijn aandacht gaat uit naar het spectaculair ontworpen materieel. Een geheel nieuw concept met zeer korte rijtuigen, fantastisch grote ramen en heel weinig deuren.

17 reacties

En ook bijzonder veel draaistellen.....
Reputatie 7
Badge
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het er super mooi uit vind zien. πŸ˜‰
Maar is het ook praktisch?
Lijkt me wel, aan de ene kant instappen voor 1e klas, aan de andere kant 2e klas.
Verbaas me d’r al niet meer over, maar keek ook even verwonderd idd haha
Reputatie 7
Badge
@MvanGelder
Die blauwe lijntjes ontbreken alleen nog. Normaal gesproken zitten er altijd van die blauwe dunne lijntjes die aangeven dat het 1e klas is.
Nee joh de 1e klasse is afgeschaft πŸ˜ŽπŸ˜‚
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Reputatie 7
Badge
De 1e klasse zal heus niet afgeschaft worden hoor. 😌
Het mooie aan zo’n forum is dat er altijd wel iemand honger heeft. Hap, hap.
Reputatie 7
Badge
Werkelijk? 😌
Reputatie 7
Badge +3
Het merkwaardigste vind ik dat hier door waarschijnlijk meerdere mensen over moet zijn nagedacht en aan hebben gewerkt. Wie geeft de opdracht voor deze kleuterschooltekening? Wie durft zo'n tekening te maken? En wie durft zo'n tekening op een serieuze pagina te plaatsen? De volkomen nutteloze uren die aan dit project zijn besteed waren een betere zaak waardig geweest.

Ik vermoed dat er ook nog wel een communicatiewerkgroepje een plasje over heeft gedaan. En niemand die zijn vinger durft op te steken en vraagt of men niet volkomen mesjogge is geworden dat er zelfs maar overwogen wordt dit broddelwerkje te plaatsen. πŸ€”

Je zou er hard om moeten lachen als het niet zo treurig was.
Badge +3
Komt denk ik uit de Oei en Knoei Kids App πŸ€”

De winnaar kreeg een jaar Kids Vrij cadeau of zo.... 😛
Zie in mijn eigen hoek ook veel van dit soort werk naar externe bdrijven gaan, waar men vaak geen idee heeft van de bezigheid treintjes rijden. Dan krijg je de meest wonderlijke creaties, zoals deze.

Aantal jaren geleden al met zo'n manager (niet bij NS verders) te maken gehad, welke vond dat verstand van IT niet nodig was voor de manager van een IT afdeling, want 'daar heb ik mijn mensen voor'. Werden de meest bijzondere besluiten genomen.
Badge +3
Aantal jaren geleden al met zo'n manager (niet bij NS verders) te maken gehad, welke vond dat verstand van IT niet nodig was voor de manager van een IT afdeling, want 'daar heb ik mijn mensen voor'. Werden de meest bijzondere besluiten genomen.
Breek me de bek niet open. De 'manager' waar ik mee te maken had was 'hoofd automatisering' omdat hij blijkbaar ooit een Microsoft cursusje gedaan had.. NT4 tijdperk of zo, later MCSA even doorgelezen.. of misschien nog wel Novell NetWare en zo!

Voordeel was wel dat hij (bedrijfskundige) eigenlijk geen flauw benul had van systeembeheer, en hij alleen maar krabbels hoefde te zetten onder onze ideeΓ«n. MS Exchange, SharePoint, Windows Mobile i.p.v. die Palm en Nokia dingen?

Klinkt goed, doen we! En moeten we dan voor HP of Dell gaan, zoek jij dat even uit Robert? Welja, ik ken wel iemand bij Copaco en zo...

Inclusief de lunch bij het wekelijkse werkoverleg op vrijdag in het lokale grand cafΓ©... Uitsmijtertje, sateetje of iets anders, en glaasje melk of een wijntje erbij? Als het toch bijna weekend is.. goed werk mensen!

Win-win situatie eigenlijk, hij blij en een goed verhaal bij de directie/raad van bestuur en wij lachten ons rot. Om met NS te spreken ging het (n)ergens over maar we hadden wel 'alles op de rails' dus elkaar een beetje ontzorgen werkte prima!

Oh, en nu zeurt men over het logo in de openings-scherm van iOS app (iemand yohurt gemorst?)


Bron: https://twitter.com/jougefriz/status/1037090616734363650
Reputatie 7
Badge +3
Dat misvormde logo is ook een stuitend voorbeeld van broddelwerk. Zou daar echt voor betaald zijn?
Dat glanseffectje is niet alleen goedkoop, maar ook lelijk en gedateerd. Zag je veel circa 2010, toen besturingssystemen allemaal van glas en aluminium werden gemaakt....zeg maar. Apple deed er vooral erg veel aan, maar die wisten wel dat het alleen werkt als je niks in het beeld hebt wat zichtbaar dient te zijn.
Reputatie 3
Een kruising tussen de ICNG en de VIRM, medunkt. Inderdaad, dit past mooi in de trend van kindertekeningen als visuele communicatiestijl die veel bedrijven en instanties vandaag de dag hanteren.

ING bank: https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=RgDymTXRLJ4
DigiD: https://digid.uabc.nl/nl/
Ministerie van OCW: https://www.youtube.com/watch?v=0h_i8_24Czs

Reageer