Alkmaar , zet gelegenheid op perron 1

  • 3 februari 2019
  • 10 reacties
  • 314 Bekeken

Waarom is er op Perron 1 in Alkmaar geen zitgelegenheid? Als je lang moet wachten, bv in de avond. dan wil je wel zitten. Nu ga ik dan naar een ander perron, wat omlopen is, om te gaan zitten en net voordat mijn trein komt ga ik dan weer naar perron 1. Een paar bankjes of zit blokken zou fijn zijn.

10 reacties

Reputatie 5
Ik meen dat dit perron vrij smal is. Dat zal dan ook de reden zijn van het ontbreken van bankjes: zit belemmert de doorgang teveel.
Welkom bij onze NS Community, Daniel123456 :)

Begrijpelijk dat je graag wil zitten op het perron waar jouw trein vertrekt. Het zou er inderdaad mee te maken kunnen hebben dat ProRail geen bank geplaatst heeft omdat het perron smal is. Ik geef je wens in ieder geval door!
Reputatie 2
In een ander topic werd aangegeven dat de verwachting is dat deze wel geplaatst zouden gaan worden: https://community.ns.nl/op-het-station-17/spoor-1-in-alkmaar-27005

is hier een update over te geven? Ben ook wel benieuwd!
@Rogier de Wit Dit is eigenlijk iets voor ProRail, maar ik ga even informeren of de stationsmanager hier meer over weet. Mocht dat niet het geval zijn dan raad ik je aan om even contact op te nemen met ProRail. Ik laat het je even weten.
Om het overzichtelijk te houden hierbij het antwoord dat 2 jaar geleden is gegeven:

Ik heb eindelijk antwoord voor je [i][casparwijnen/i]. Het was eigenlijk de bedoeling om perron 1 van station Alkmaar alleen te gebruiken als uitstalperron. Echter door werkzaamheden elders op het station wordt spoor 1 intensief gebruikt en dit blijft tot zeker eind 2017 het geval. Uiteraard snappen wij dat het niet prettig is als dat perron zo lang zonder meubilair zou zijn en daarom zijn we momenteel in overleg met ProRail over het plaatsen van bankjes. De verwachting is dat deze dit jaar nog geplaatst worden. Het duurde even, excuses daarvoor, maar dan heb je ook wat :)

Conclusie: We zijn inmiddels 2 jaar verder en nog steeds geen bankjes.

Beetje jammer maar niet onverwacht.
Ik heb een reminder verzonden. Zodra ik meer weet zal ik dit laten weten.
Het is bekend bij ons en bij ProRail dat de wens om zitgelegenheid op dit perron er is. Het huidige perron is echter te smal om hier een zitgelegenheid te plaatsen zonder de veiligheidszones met betrekking tot spoorwegveiligheid te betreden.

Waarschijnlijk wordt het perron in 2020 verbreed en dan is er ook een mogelijkheid om een zitgelegenheid te plaatsen. Ik zeg hier waarschijnlijk, omdat het nog niet zeker is of dit daadwerkelijk in 2020 zal plaatsvinden.
Reputatie 2
Toch even tegengas geven 😉 ik snap dat er onder de overkapping misschien wat weinig ruimte is, maar verderop op spoor 1 is ├ęcht wel veel ruimte. Hier staat ook een loopplank en recent ook een reclamescherm. Zie foto.

Daarom vraag aan NS: zouden jullie bij de stationsmanager / prorail kunnen vragen of hier een bankje geplaatst kan worden? Stuur gerust ook de foto mee!

Bedankt voor de foto's, Rogier de Wit.

Nogmaals, het is bekend bij ons en wat Miriam NS eerder al aangaf, is dit om veiligheidsredenen niet mogelijk. Mocht je hier toch op door willen gaan, kan je het beste contact opnemen met Prorail en vragen naar de mogelijkheden.
Reputatie 2
Hoi Rizina, dank voor het antwoord, ik heb ProRail inderdaad gecontact, maar die geven hetzelfde aan: (voor nu) is het niet mogelijk ivm de veiligheid door gebrek aan ruimte. Nouja, we hebben het geprobeerd 🙂

Reageer