Betalen voor toilet op station

  • 4 oktober 2018
  • 80 reacties
  • 3651 Bekeken


Toon eerste bericht

80 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Maar waarom zouden niet-reiziger geen gebruik mogen maken van de toiletten? Waar moet je anders gaan plassen als je nergens in winkels, warenhuizen, winkelcentra, of andere gebouwen kunt of mag gaan? Als je in Nederland woont, kun je nog wel gauw naar huis, want dat lijkt je enige uitweg. Maar een toerist? Ik vind het dus ook zwaar anti-toerisme om te moeten betalen voor toiletten. In dat geval is het gewoon pesten.
Het is natuurlijk dwaasheid om te gaan eisen dat NS voor gratis toiletten moet zorgen voor niet-reizigers. NS is een bedrijf dat zijn eigen broek moet ophouden en geen sociale voorziening.
Reputatie 7
Badge +3
Je kunt beter vergelijk met landen waar ze wél snappen hoe het beter kan, zoals Nieuw-Zeeland, de USA, en Japan. Wat betreft de toiletten dan heh.
Als je had meegelezen had je kunnen weten dat er in Japan gratis toiletten op de stations zijn omdat de toiletten in de treinen zijn afgeschaft (afgezien van in de Shinkansen). In de VS zijn al die openbare toiletten me overigens nog nooit opgevallen.
Reputatie 5
En nog een opmerking openbare gelegenheid en openbaar terrein en voorzieningen daarop betaal je via de belastingen van rijk en gemeente.
Het stationstoilet is op privaat terrein van de NS en zal je apart moeten betalen of via de prijs van het vervoerbewijs.
Bij de toiletjuffrouw van vroeger betaalde je 15 cent tot een kwartje maar daar doet ze het nu niet meer voor.
Reputatie 1
Je kan aan de rails in stations als amsterdam en utrecht en elders wel zien dat 70 cent voor een toiletbezoek veel te duur is. overal uitgereden stront met toiletpapier op rails en wissels. jammer dat van een noodzakelijke levensbehoefte een goudmijnjte word gemaakt.
Reputatie 7
Badge +3
Ik ben deze week in Duitsland en daar kost het toilet op het station overal €1. Dus hoezo duur in Nederland?

Reageer