Cicoschermteksten

  • 21 December 2014
  • 55 reacties
  • 1517 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Handige nieuwe informatie bestaande uit cicoschermteksten met uitleg: http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/pdf/webdemopalenenpoorten.pdf

55 reacties

Badge +3
Op pagina 9 lees ik dat je na uitchecken bij een paaltje op het perron, bijvoorbeeld bij een overstapmeubel, je zonder extra kosten door een poortje het station kunt verlaten. Weer wat geleerd 🙂
Reputatie 6
Badge +2
Met links naar een deel van de geluidjes:

http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/multimedia/audio/currentcheckincheckout.mp3

http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/multimedia/audio/nieuw-check-uit-geluidje.mp3

Het geluid van de foutmelding, zoals bij te laag saldo, ontbreekt nog. Je kan ook niet in de map http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/multimedia/audio kijken of het er in staat.
Reputatie 6
Badge +2
Op pagina 9 lees ik dat je na uitchecken bij een paaltje op het perron, bijvoorbeeld bij een overstapmeubel, je zonder extra kosten door een poortje het station kunt verlaten. Weer wat geleerd :)
Ja, dat wist ik ook nog niet.
Reputatie 6
Badge +2
De melding "U bent al in-/uitgecheckt" vind ik niet handig. Beter zou zijn "U bent al ingecheckt" of "U bent al uitgecheckt".
Reputatie 6
Badge +2
De link naar de genoemde http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/pdf/webdemopalenenpoorten.pdf met de titel "Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes" staat trouwens niet op http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/index.html, wat je zou verwachten. Je moet van daar via "24-uurs proeven met 100% in werking gestelde poortjes. Lees meer" naar http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/in--en-uitchecken-alle-poortjes.html, en dan klikken op de tekst "Klik hier om te oefenen met de poortjes en paaltjes". Het is trouwens een handleiding, je kan er niet mee oefenen.
Leuk dat het idee dat ik enkele jaren geleden bij het GVB heb ingediend nu zelfs landelijk is ingevoerd. Voorheen wist je nooit zeker of je was in- of uitgecheckt: je moest altijd goed kijken wat er op het schermpje stond.
Reputatie 6
Badge +2
Handige nieuwe informatie bestaande uit cicoschermteksten met uitleg: http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/pdf/webdemopalenenpoorten.pdf
Deze link is dood. Waarom rommelt NS zo raar met de website? Waar staat de informatie nu?
Goed dat je dit aangeeft Dennis. Ik ga het voor je navragen, zodra ik terugkoppeling heb zal ik dit laten weten.
Na even speuren hebben we de link gevonden, zie hier. De link bestaat dus nog wel, er wordt alleen niet meer direct naar verwezen.
Reputatie 4
Badge
Dank je, Miriam.

Er is nog een probleem. Alle links in het document zijn nu ook dode links. Kunnen deze ook hersteld worden?
Bedankt.
Reputatie 6
Badge +2
Aanvulling op http://www.ns.nl/binaries/_ht_1457423857324/content/assets/ns-nl/reisinformatie/webdemopalenenpoorten.pdf:

Er zijn de nieuwe schermteksten:

Uitchecken bij andere vervoerder: NSUitchecken bij andere vervoerder: Arriva(zie https://forum.ns.nl/op-station-17/help-mee-wie-begrijpt-de-toegangspoortjes-op-station-dordrecht-21714/index3.html#post142048).
Ik ga het voor jullie navragen John de Jong en Dennis.
Inmiddels heb ik een terugkoppeling ontvangen. De links in het document zullen niet worden hersteld, inmiddels is deze informatie ook al bij veel mensen bekend. Op onze nieuwe site wordt voor een deel ook aandacht gegeven aan een aantal relevante klantvragen met betrekking tot dit onderwerp. Daarnaast werken we hard aan meer intuïtief en beeldende informatie op de NS-kaartautomaat. We hopen dit aan het einde van dit jaar aan jullie te kunnen laten zien.
Reputatie 6
Badge +2
Het betreft zo te zien http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/ovcp/activeer/ns_ovcp_activatie.mp4 en de geluiden van de piepjes. Vreemd dat die zomaar verdwenen zijn. Deels wordt het geluid beschreven in de tekst (één piep, twee piepjes), maar een keer zelfs dat niet (''het volgende geluid hoort (klik hier om te horen)'').
Ik zie het inderdaad, maar zoals ik aangaf zijn we druk bezig met nieuwe informatie. Ik zal het in ieder geval nog wel even doorgeven. Bedankt voor je bericht.
Reputatie 6
Badge +2
Voor MCL-schermteksten zie http://www.benikbram.nl/meekijken-met-de-conducteur-1.
Als conducteur zie je dus niet gelijk met welk product iemand is ingecheckt?
Reputatie 7
Als conducteur zie je dus niet gelijk met welk product iemand is ingecheckt?
Jawel
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/datacollectie-ns-ov-chipkaart-24122/index1.html#post146745.

Op http://www.benikbram.nl/meekijken-met-de-conducteur-1 staan alleen voor het geval niet is ingecheckt voorbeelden van wat het scherm direct toont.
Reputatie 7
Zal binnenkort eens kijken of ik een foto kan maken als er een kaart incheckt is, wat we dus echt zien 🙂
Reputatie 6
Badge +2
Ik zie trouwens in het artikel op het MCL-scherm de productnaam ROS Vol Tarief, met klasse. De "Vol Tarief" is blijkbaar voor extra duidelijkheid, op de kaartautomaat heet het product "Reizen op Saldo bij NS", met klasse.
ROS Vol Tarief is voor een klein en beperkt venster waar in de regel alleen mensen naar kijken met kennis van zaken veel praktischer dan "Reizen op Saldo bij NS" :)

Bijna alle applicaties bevatten dit soort terminologie.
Reputatie 6
Badge +2
ROS Vol Tarief is voor een klein en beperkt venster waar in de regel alleen mensen naar kijken met kennis van zaken veel praktischer dan "Reizen op Saldo bij NS"
Ik doelde erop dat er als naam van het product niet alleen "ROS" staat, maar ook nog "Vol Tarief", wat er elders niet bijstaat en overbodig is, en al helemaal voor mensen met kennis van zaken. Er is geen product "ROS Voordeel" of zo, wel "Dal Voordeel" enz.
Op papier overbodig, in de praktijk blijkt het maar vaak genoeg handig te zijn om dat soort dingen wel expliciet te vermelden. Dat bleek vaak genoeg bij de uitrol van de Railpockets 😉
Reputatie 6
Badge +2
De Arrivapoortjes geven bij vrij reizen zowel bij inchecken als bij uitchecken de tekst Vol Tarief, maar voegen gelukkig de daad niet bij het woord.

Reageer