beantwoord

Door perronwissel mis ik aansluiting van Leiden via Utrecht naar Culemborg

  • 19 november 2014
  • 3 reacties
  • 344 Bekeken

Voor de zomervakantie stopte de trein uit Leiden in Utrecht op perron 18b, voor mij prima, want zo kon ik met de 7 minuten overstaptijd dat wel halen, want de trein richting Culemborg (geldermalsen/breda) vertrekt van spoor 19b.
Nu stopt de terin in Utrecht op 9b, en vaak heeft deze ook nog wat vertraging. Het komt regelmatig voor dat ik mijn aansluiting mis. Erg vervelend.
Kan dit met de nieuwe dienstregeling veranderd worden?
icon

Beste antwoord door Tochjo 19 november 2014, 12:10

De intercity uit Leiden rijdt na aankomst te Utrecht als intercity naar Gouda en Den Haag Centraal. Op dit moment is er een zogeheten cross-platformoverstap van drie minuten voor treinen uit Amersfoort richting Rotterdam Centraal (aankomst spoor 😎 op die trein naar Den Haag Centraal (vertrek spoor 9). Er is dus een goede reden om de trein op spoor 9 te laten aankomen.Afgezien daarvan wordt de spooropstelling op station Utrecht Centraal sterk bepaald door de werkzaamheden die er momenteel worden verricht. Zo vertrekken de sprinters naar Veenendaal en Rhenen tegenwoordig van spoor 12b, omdat door het verwijderen van wissels spoor 14 niet goed meer bereikt kan worden vanaf het spoor uit Amsterdam waarop de sprinters rijden.Vanaf halverwege komend jaar gaan de sprinters vanaf/naar Woerden doorrijden naar/vanaf Geldermalsen, ook vanwege werkzaamheden aan het spoor te Utrecht. Dit is ook voorzien in de eindsituatie, als het station helemaal af is. U kunt dan in Woerden overstappen op de sprinter naar Culemborg.
Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3
De intercity uit Leiden rijdt na aankomst te Utrecht als intercity naar Gouda en Den Haag Centraal. Op dit moment is er een zogeheten cross-platformoverstap van drie minuten voor treinen uit Amersfoort richting Rotterdam Centraal (aankomst spoor 😎 op die trein naar Den Haag Centraal (vertrek spoor 9). Er is dus een goede reden om de trein op spoor 9 te laten aankomen.

Afgezien daarvan wordt de spooropstelling op station Utrecht Centraal sterk bepaald door de werkzaamheden die er momenteel worden verricht. Zo vertrekken de sprinters naar Veenendaal en Rhenen tegenwoordig van spoor 12b, omdat door het verwijderen van wissels spoor 14 niet goed meer bereikt kan worden vanaf het spoor uit Amsterdam waarop de sprinters rijden.

Vanaf halverwege komend jaar gaan de sprinters vanaf/naar Woerden doorrijden naar/vanaf Geldermalsen, ook vanwege werkzaamheden aan het spoor te Utrecht. Dit is ook voorzien in de eindsituatie, als het station helemaal af is. U kunt dan in Woerden overstappen op de sprinter naar Culemborg.
Duidelijk antwoord, bedankt.
Hallo Baruchya,

Ik zie dat Tochjo je vraag al heeft beantwoord. Bedankt voor de snelle terugkoppeling Tochjo!

Het topic heb ik voor de vindbaarheid naar het subforum 'op het station' verplaatst.

Vriendelijke groet,
Herman NS

Reageer