Duivendrecht (Dvd)

  • 17 February 2018
  • 3 reacties
  • 169 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Indexpagina voor Duivendrecht (Dvd) bijdragevandennis

https://forum.ns.nl/op-het-station-17/in-en-uitchecken-op-amstel-en-duivendrecht-37770
https://forum.ns.nl/op-het-station-17/in-en-uitchecken-amstel-en-duivendrecht-2-39084
https://forum.ns.nl/op-het-station-17/de-poortjes-van-duivendrecht-gates-of-hell-40073
https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/ingecheckt-bij-gvb-ipv-ns-29382
https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/onterecht-saldo-afgeschreven-44439

3 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Op Dvd zijn er poortjes van NS en GVB naast elkaar. Bij nadering van de poortjes moet je niet al je aandacht richten op de groene pijlen en rode kruisen onderaan, maar vooral ook boven de poortjes kijken, waar ''trein'' en ''metro'' staan aangegeven (in grote letters, al van een flinke afstand te lezen, zie http://www.stationsweb.nl/afbeelding.asp?dir=duivendrecht&num=28), zodat je weet waar je moet afwijken van het ''netjes rechtshouden''. Het onderscheid aan de poortjes zelf is niet zo duidelijk als elders, waar vaak de kleur van het hele poortje verschilt. Er is wel ook een duidelijk onderscheid in de schermpjes (van GVB maar twee regels hoog), maar primair op basis daarvan een poortje kiezen is, zeker als het druk is, niet handig: je moet eerst kijken en pas als het het goede poortje blijkt te zijn je kaart erbij houden, en anders naar een ander poortje gaan.

Dezelfde situatie doet zich voor op Amsterdam Amstel (Asa).

Zie ook https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/geld-terug-krijgen-voor-incheck-uitcheck-fiasco-op-amstel-24125 met veel links naar andere topics. bijdragevandennis
Reputatie 7
Badge
Op Dvd zijn er poortjes van NS en GVB naast elkaar. Bij nadering van de poortjes moet je niet al je aandacht richten op de groene pijlen en rode kruisen onderaan, maar vooral ook boven de poortjes kijken, waar ''trein'' en ''metro'' staan aangegevenJe moet ook nog opletten dat je het juiste pasje uit je portemonnee of tasje haalt, want inmiddels heb je er dagelijks al gauw 10 nodig. En je moet opletten dat je portemonnee of tasje in de drukte niet gestolen wordt. En veel mensen boven de 40 moeten eerst hun leesbril zoeken en opzetten. Kortom... Klaas-Jan NS schrijft dat we op onze woorden moeten letten, maar het hele OV chipcard gedoe is vanuit de bureaustoel achter een PC bedacht, zonder kennis van klantgedrag en uiteindelijke veldapparatuur.
Reputatie 6
Badge +2
201805 10 9:37 indextopicstation
https://forum.ns.nl/op-het-station-17/nummering-niveaus-op-stations-6305

Reageer