beantwoord

fiets met kleine aanhanger

  • 11 januari 2019
  • 8 reacties
  • 328 Bekeken

3 weken geleden stuurde ik de volgende vraag naar info@nsfietsenstalling.nl.
"Ik wil een buitenmodel fiets stallen in de NS stalling van een station in Amsterdam.
Bijgesloten is een foto waarop mijn fiets plus een kleine aanhanger te zien is. Volgens de beheerder van de stalling is het toegestaan voor het tarief van €150 per jaar. Dat is geen probleem maar ik wil graag een bevestiging van de NS"
Tot nu toe geen antwoord ontvangen ondanks een vriendelijke reminder van 'n week geleden.
Graag alsnog een antwoord op mijn vraag.

icon

Beste antwoord door Erryt NS 21 januari 2019, 13:02

Ik kan het helaas niet bevestigen of dit kan. Ik kan alleen aangeven dat je het beste op het advies van de beheerder kan afgaan. Je kan deze ook alleen bij de beheerder afsluiten. Het volgende staat ook op onze website:Tarieven bromfietsen, scooters en buitenmodel.Voor het stallen van fietsen die niet in de standaardrekken passen (bijvoorbeeld een bakfiets of tandem) en voor bromfietsen en scooters betaalt u een afwijkende prijs in de bewaakte fietsenstallingen met service medewerkers. U kunt deze alleen stallen in bewaakte fietsenstallingen mits er voldoende ruimte is. Deze prijs is afhankelijk van de locatie. Het maximale tarief voor een jaarabonnement is € 230. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de servicemedewerkers in de fietsenstalling.
Bekijk origineel

8 reacties

Badge +3
Welkom bij de NS Community!

Ik ben geen fietsspecialist maar als men je bij de stalling vertelt dat het geen probleem is, dan zou ik eerder op hun advies vertrouwen dan wat NS je kan vertellen. Sommige stations hebben gewoon een eigen beheerder/exploitatie, al betwijfel ik of dat in Amsterdam nog het geval is.

Een 'kleine' aanhanger vind ik het niet echt, maar het is inderdaad wel 'buitenmodel' en zo te zien vergelijkbaar met een tandem, of zo'n hippe Baboo bakfiets.

Daarvoor heeft elke stalling eigen voorwaarden en plaatsen. In Eindhoven kom je er niet eens de stalling mee in (die heeft een 'goot' naast de trap naar de kelder) en als je er al mee naar binnen/beneden komt via de trap (kedeng kedeng) dan moet je later ook weer naar buiten/boven. Woerden hetzelfde (fietskelder, maar die wel gratis eerste 24 uur tegenwoordig).

Informeren bij de stalling zelf is dus het beste.
Hallo jazzfiets en welkom bij de NS Community,

Op welk station wens je deze neer te zetten? Ik durf niet zo te zeggen wat het zal gaan kosten.
De prijs weet ik al, dat is de vraag ook niet
Reputatie 6
Als de beheerder van de stalling zegt dat het 150 euro per jaar is dan kan je er wel op vertrouwen dat dit zo is. Daarvoor hoef je geen bevestiging van NS te hebben. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan................
Het gaat niet om de prijs, Reisleider het gaat er om of dit een buitenmodel fiets is of niet. Prijzen staan vast. Waar het ook om gaat is dat de NS gewoon niet reageerd op een email.
Badge +3
Reageren op e-mails duurt vaak lang. Ze proberen het binnen 5 dagen, maar dat lukt lang niet altijd. Je zult dan normaal gesproken na die 5 dagen wel een mailtje krijgen dat het langer duurt.

Je fiets op zich is geen buitenmodel, maar de aanhanger wél. Wat een stalling daar extra voor rekent weet je dus ook al (en dat kan per stalling verschillen dus). Ik denk dat NS dat alleen maar kan bevestigen, na contact met de stalling.

Voor zelfservice stallingen (met je ov-chipkaart naar binnen door een poortje) zijn de tarieven en mogelijkheden wél uniform. En sowieso zullen de tarieven op een poster of bord staan bij de stalling zelf.
Ik kan het helaas niet bevestigen of dit kan. Ik kan alleen aangeven dat je het beste op het advies van de beheerder kan afgaan. Je kan deze ook alleen bij de beheerder afsluiten. Het volgende staat ook op onze website:

Tarieven bromfietsen, scooters en buitenmodel.

Voor het stallen van fietsen die niet in de standaardrekken passen (bijvoorbeeld een bakfiets of tandem) en voor bromfietsen en scooters betaalt u een afwijkende prijs in de bewaakte fietsenstallingen met service medewerkers. U kunt deze alleen stallen in bewaakte fietsenstallingen mits er voldoende ruimte is. Deze prijs is afhankelijk van de locatie. Het maximale tarief voor een jaarabonnement is € 230. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de servicemedewerkers in de fietsenstalling.
Jazzfiets, mocht je eind van deze maand nog niks hebben gehoord, geef ons even een seintje. Dan gaan wij het voor je proberen.

Reageer