beantwoord

Kaartautomaten station Rijswijk

  • 17 May 2014
  • 5 reacties
  • 471 Bekeken

De kaartautomaten op station Rijswijk accepteren alleen muntgeld en pinpas. Regelmatig zijn er toeristen die in het vlakbij gelegen hotel verblijven en niet een maestro pas of stapel muntgeld bezitten. In de avonduren zijn er ook geen winkels om geld te wisselen. Ik probeer soms te helpen, maar een andere kaartautomaat zou handiger zijn. Een die papiergeld of in ieder geval een creditcard zou accepteren. Kunt u dit beschikbaar maken, om het imago namens Nederland en de NS hoog te houden.
icon

Beste antwoord door Ramon NS 17 May 2014, 15:18

Bekijk origineel

5 reacties

Dag Henkpiet, we herkennen de vraag om het bij meer kaartautomaten mogelijk te maken met creditcard betalingen te voldoen. Waar het voorheen enkel mogelijk was om met creditcard te betalen in Amsterdam CS en Schiphol is het sinds 31 maart 2014 is het ook mogelijk om met creditcard te betalen (Visa en Mastercard) op de volgende locaties:

- Amsterdam Duivendrecht
- Amsterdam Bijlmer Arena
- Amsterdam Sloterdijk
- Amsterdam Zuid
- Rotterdam
- Den Haag
- Utrecht
- Eindhoven
- Arnhem
- Maastricht
- Groningen
- Hengelo
- Roosendaal

Het valt zeker niet uit te sluiten dat hier in de toekomst nog meer stations bijkomen. In dit topic lees je nog meer info over het betalen met een creditcard op het station.
Dat zijn alle grote stations waar verkoopbalies zijn die ook nog papiergeld accepteren. Als je op een kleiner station staat ben je dus de pineut. Ik maak uit de andere tekst op dat het al in veel machines zit maar nog niet aangezet is. Als daar dan eens haast gemaakt mee wordt...
Reputatie 7
Badge +4
NS kan niet onder de mogelijkheid met creditcard te betalen uit. Zeker met de golf toeristen die het ovchipkaartsysteem al moeten overwinnen. Bij de oosterburen functioneert het al. Einde 2014 is al genoemd voor het gereed zijn van alle automaten hiervoor. Maar goed, voorlopig heb je daar nog niks aan. Op Schiphol kan het wel, dat scheelt al veel.
Nog niet zo lang geleden had de NS nog kaartautomaten waar papiergeld in kon, en dat in een tijd waar we nog rijksdaalders hadden en de treinkaartje goedkoper waren..

We begrijpen dat veel klanten baat hebben bij creditcardbetalingen op elk station. Op dit moment zijn we net begonnen met creditcardbetalingen op een aantal grotere stations. Als dit goed verloopt hopen we deze functionaliteit snel aan te bieden op alle stations in Nederland.

Reageer