beantwoord

parkeertarieven station Sassenheim


  • Op het juiste spoor
  • 2 reacties

Ik wil mijn auto een aantal dagen parkeren bij Station Sassenheim. Ik reis per bus (361) naar Schiphol. Wat zijn dan de parkeerkosten?

icon

Beste antwoord door iMark 12 May 2022, 17:09

Bekijk origineel

18 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Het is nogal moeilijk te vinden.

In de (onvolledige) lijst van NS (https://www.ns.nl/deur-tot-deur/parkeer-en-reis/tarieven.html) wordt Sassenheim niet eens genoemd. Volgens https://www.ns.nl/stationsinformatie/ssh/sassenheim is het parkeren gratis.
Tegelijkertijd zijn er allerlei nieuwsberichten dat er betaald parkeren zou worden ingevoerd, maar dan weer zonder ingangsdatum. Blijkbaar hoeft er nog steeds niet betaald te worden.

Reputatie 7
Badge +3

Volgens https://www.parkopedia.nl/parking/carpark/pr_station_sassenheim/2361/warmond/?arriving=202205121730&leaving=202205121930  is ook nog steeds gratis. 

Ik heb de NS gebeld en de gemeente Sassenheim. Beiden wisten het niet. Ik denk dat het het beste is om te gaan kijken en ter plaatse vragen.

 

Reputatie 7
Badge +3

Zoals iMark al aangaf, er zijn diverse nieuwsberichten dat er betaald parkeren zou worden ingevoerd, of dat men daar de wens toe heeft, maar tot op heden geen enkel bericht dat het intussen is ingevoerd. Ambtelijke molens draaien vaak langzaam, en als het intussen wel betaald parkeren is zou dat wel ergens terug te vinden zijn. Ik gok er daarom op dat het nog steeds gratis is. 

Wat ik zover kan achterhalen is het nog steeds gratis. Een paar maanden geleden werd dit nog in een topic bevestigd.

Dank je wel voor je berichtje.

 

Reputatie 7
Badge +3

@Erryt NS 
De lijst van stations met P+R op de site van NS is niet volledig. Sassenheim ontbreekt bijvoorbeeld. Net als Rotterdam Alexander. Tijd dat iemand bij NS een dagje besteedt aan het controleren van de gegevens per station.

Ik zal deze 2 stations doorgeven om ze toe te voegen aan de tarievenlijst.

Badge +3

Stations waar P+R gratis is ontbreken simpelweg in die lijst van parkeertarieven (er zijn namelijk geen tarieven!) dus op https://www.ns.nl/stationsinformatie/ssh/sassenheim staat het er gewoon bij (P+R gratis, 37 plaatsen beschikbaar).

Bij Abcoude staat ook gratis, maar volgens mij is dat tegenwoordig wel betaald (hoop geneuzel wegens parkeerverbod op het naastgelegen industrieterrein Hollandse Kade) 😥

Oh wacht, daar zijn twee locaties.

 

Badge +3

Ik zal deze 2 stations doorgeven om ze toe te voegen aan de tarievenlijst.

Zijn er nog wel meer… https://www.ns.nl/deur-tot-deur/parkeer-en-reis

Meer dan 270 (meeste gratis) en in de lijst staan er 54 (dus betaald of alleen gratis dagtarief voor treinreizigers) 😅

Reputatie 7
Badge +3

Wij hebben afgelopen weekend bij Rotterdam Alexander P+R geparkeerd. Tot 72 uur gratis parkeren als je gebruik maakt van een OV-chipkaart. Het was erg grappig om de prijs te zien veranderen van €47 naar €0 na het lezen van mijn OV-chipkaart.

Ik heb deze 2 doorgegeven en daarbij dat er waarschijnlijk veel meer zijn. Als er stations zijn waarbij jullie het zeker weten dan verneem ik dat graag!

Reputatie 7
Badge +3

Bussum Zuid is gratis P+R.
Weesp is een apart geval. Je moet er een gelimiteerd bedrag betalen. En je hoeft niet met het OV te reizen. Maar het is heel handig als je met de trein verder reist.

Badge +3

Heb het voor Abcoude even nagevraagd, de P+R daar (beide locaties) is gratis.

Dus zolang Sassenheim geen slagbomen heeft is dat dus ook gratis (onbeperkt).

Reputatie 7
Badge +3

Bij station De Vink is ook een gratis P+R, aan de Voorschoten kant, Trompplein. Staat ook niet op de tarievenlijst (want geen tarief, is gratis), maar dat er een P+R is staat ook niet bij de stationsinfo. https://www.ns.nl/stationsinformatie/dvnk/de-vink

Bedankt deze zet ik ook voor jullie door!

Badge +3

Bij station De Vink is ook een gratis P+R, aan de Voorschoten kant, Trompplein. Staat ook niet op de tarievenlijst (want geen tarief, is gratis), maar dat er een P+R is staat ook niet bij de stationsinfo. https://www.ns.nl/stationsinformatie/dvnk/de-vink

Zet mijn eventuele auto wel bij jou voor de deur want jijzelf hebt er toch geen (of een gratis parkeervergunning voor omwonenden/bezoekers)?

De P+R bij De Vink moet overigens wel in het ‘geofence’ van NS natuurlijk, voor het Treinreizen met GPS, maar dat was al in een ander topic besproken. 😅

Reputatie 7
Badge +3

Op de P+R aan de Voorschoten kant is altijd wel plaats als ik er langs fiets. Daarnaast is er nog een parkeerplaats aan de kant van de Stevenhof (Leiden), dat is geen P+R maar “gewoon” een parkeerplaats. Verder is in deze wijk geen betaald parkeren of parkeervergunningen.

Er schijnen bij de gewone parkeerplaats wel 2 parkeerplekken te sneuvelen binnenkort ten behoeve van uitbreiding van de fietsenstalling bij het station, die 2 parkeerplekken zouden waarschijnlijk wel een paar straten verderop gecompenseerd worden. Alleen is de vraag wanneer, de brief daarvoor kreeg ik december 2020 van de gemeente en het zou gebeuren in 2021. 

Reageer