Perron voor Zandvoort-Noord...!

  • 22 januari 2021
  • 5 reacties
  • 276 Bekeken

Zoals bekend is er nogal wat te doen geweest over de terugkeer van de formule 1 naar Zandvoort. Nu het meeste stof is neergedaald zijn de voorbereidingen voor dit evenement al weer enige tijd geleden begonnen, waaronder het aanleggen op station Zandvoort van twee perrons die de grote toestroom aan reizigers van en naar de treinen moet opvangen. Wat ik niet goed begrijp is, waarom de NS geen plannen heeft om ter hoogte van de fietstunnel en het nieuwe bedrijventerrein in Zandvoort-Noord eveneens een perron aan beide zijden te realiseren. Dat heeft als voordeel dat mensen die in Zandvoort-Noord wonen, en dat zijn in Zandvoort 80% van de inwoners, niet met de trein eerst naar het dorp hoeven te reizen, om vervolgens weer de (om)weg terug te moeten maken om hun woongebied te bereiken. Golfbaan, zorglocatie Huis in de Duinen en het circuit zijn vanaf dit punt in Noord goed bereikbaar. Deze spreiding van het reizigersaanbod haalt op die manier ook de druk van de overvolle twee (!) perrons van station Zandvoort. Niet alleen tijdens de formule 1 maar ook gedurende de zomermaanden. NS: ik zeg doen!

     


5 reacties

  1. Wie gaat dat betalen (NS en Pro Rail hebben daar echt het geld niet voor)
  2. Je gaat dat allemaal realiseren voor die 3 dagen dat er Grand Prix is, in de normale dienstregeling zal er bijna niemand daar uitstappen. (Zandvoort heeft te weinig bewoners)
Badge

Daarnaast past een extra stop niet in de dienstregeling qua tijd.

Reputatie 3

Misschien dat de Spaanse methode vaker kan worden toegepast op station Zandvoort door instappers van uitstappers te scheiden, zeker handig voor deze COVID-19 tijd. Uitstappen op sporen 10 en 20, instappen op 1 en 2 al naar gelang de positie van de trein. 
 

Niet alleen tijdens een enkel evenement zoals de F1, maar ook met andere dagen waarop drukte wordt verwacht van en naar Zandvoort.

Reputatie 6

Eerst maar zien of er publiek toegelaten wordt en hoeveel.

Reputatie 3

Eerst maar zien of er publiek toegelaten wordt en hoeveel.

Zonder publiek komt er geen Dutch GP, daarom is ook voor september gekozen. Aangezien er in juni al minstens 12.000 supporters naar de Arena mogen, zijn er over Nederland eigenlijk geen zorgen bij de Formule 1.

Alleen de race in Canada (juni) lijkt te gaan sneuvelen, al heeft dat niets met supporters te maken maar met strengere lokale regels.

Reageer