beantwoord

roltrappen

  • 23 September 2023
  • 6 reacties
  • 164 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

Waarom zijn op zoveel NS-stations waar ik kom de roltrappen stuk? Ik ben vaak op Rotterdam Centraal, waar het haast iedere dag raak is. Maar op andere stations in de randstad kom ik dit probleem ook heel vaak tegen. Kan er iets aan gedaan worden?

icon

Beste antwoord door Tamzin 23 September 2023, 17:17

Bekijk origineel

6 reacties

Dat de roltrappen zo vaak kapot zijn komt vooral door vandalisme. Dat het zo lang duurt om ze te repareren komt door lange levertijden voor vervangende onderdelen (die vaak op maat gemaakt moeten worden) en door een tekort aan technisch personeel dat nodig is voor installatie en onderhoud.

Helaas is daar voorlopig (en wellicht ook op langere termijn) weinig aan te doen. Er wordt zelfs over gedacht om het aantal roltrappen te verminderen om het probleem beheersbaarder te maken.

Reputatie 7

Vandalisme is een groot probleem. Hierdoor zijn vele roltrappen en liften kapot en worden wachtruimtes afgesloten. In Breda, het station waar ik vaak kom, is de roltrap ook kapot, zijn bijna alle liften defect (eentje is er nu dichtgetimmerd) en worden trappenhuizen gevandaliseerd (o.a urineren) las ik in het nieuws. Er loopt ook veel minder fijn volk rond.

Op Breda-Prinsenbeek zijn beide liften naar de loopbrug al tijden kapot. Met de duidelijke vermelding erop: door vandalisme.

Reputatie 7
Badge

 

Helaas is daar voorlopig (en wellicht ook op langere termijn) weinig aan te doen. Er wordt zelfs over gedacht om het aantal roltrappen te verminderen om het probleem beheersbaarder te maken.

Wat is die bron?

Badge +3

Ze hadden een plan.. https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5304162/prorail-roltrappeen-stations-stil-te-veel-energie 😂

Het Community topic hier: 

Uit dat topic, @Thom zei het al…

Het proefballonnetje lijkt al weer te zijn afgeblazen en dat is wat mij betreft maar goed ook. We moesten ons bewust worden van de kosten, ach ja. Een opvoedkundige maatregel.

Onzalig voornemen en nog onveilig ook. De lift kan het nooit opvangen. 

Reputatie 7
Badge +4

Dat is in strijd met de demografische ontwikkelingen, dus ik vraag me dat ernstig af.

Badge +3

Oh, en deze nog 

En off-topic leesvoer.. https://nl.wikipedia.org/wiki/Paternosterlift

Aan de energieprijzen ligt het niet, zie https://enever.nl/grafieken-stroomprijs-vandaag-morgen

Reageer