Slechte wifi verbinding wifi station Arnhem

  • 10 december 2014
  • 6 reacties
  • 208 Bekeken

Sinds enige tijd is de signaal sterkte erg slecht

6 reacties

Dat is al maanden zo.

https://forum.ns.nl/de-trein-11/beperkte-verbinding-wifi-7178

NS is erg hard aan het werk om dat te verbeteren, althans dat zeiden ze o.m meer hier

Gemarkeerd als antwoord: Susan NS op 23 oktober 2014, 19:24
WiFi in de trein werkt niet hetzelfde als dat het thuis werkt, dit komt doordat de treinen met hoge snelheid door Nederland rijden en zich daarmee door het mastnetwerk verplaatsen. Het mastennetwerk is het netwerk van telefoonmasten waardoor de Wi-Fi verbinding tot stand komt. Hierdoor moet het Wi-Fi netwerk telkens met verschillende masten verbinden, waardoor de verbinding minder stabiel wordt dan dat je thuis gewend bent.

Daarnaast is het gebruik van Wi-Fi de afgelopen jaren sterk toegenomen wat ten koste gaat van de snelheid per gebruiker. We zien bovendien dat dit vaak leidt tot een ongelijke verdeling, waarbij enkele gebruikers door hun internetgedrag een onevenredig groot deel van de totale bandbreedte verbruiken waardoor er voor andere reizigers minder over blijft.

We willen dit graag eerlijker over onze reizigers verdelen en zoeken continue naar verbetermogelijkheden. Momenteel testen we een oplossing, waarbij we voor elke gebruiker de snelheid gelijk houden.
In de trein was mij ook al opgevallen maar sinds enige tijd is wifi op het station arnhem centraal zo slecht dat je een melding krijgt op je telefoon dat het signaal te zwak is dit was voor een week terug nog niet
Hallo G. van Overbeek, Wifi op het station wordt niet aangeboden door NS. NS biedt alleen Wifi aan in de trein. Hoe heet het Wifi netwerk waar je verbinding mee maakt op het station? Groet, Marjan
Reputatie 6
Badge +1
Het wifi netwerk op verschillende stations is een KPN-hotspot waarmee je net als in de trein gratis verbinding kunt maken door de voorwaarden te accepteren.
Badge +3
En die KPN-hotspot wordt overigens wel degelijk in samenwerking met NS aangeboden.
Het netwerk is van KP N en wordt gratis aangeboden op Arnhem centraal

Reageer