beantwoord

Station Almere Muziekwijk - ramen beplakken tbv vogelbescherming

  • 10 oktober 2019
  • 7 reacties
  • 281 Bekeken

Er liggen vaker dode kraaien op het station. Dit komt doordat zij tegen de glazen botsen. Het zou fijn zijn om onze dieren te beschermen door posters of andere dingen erop te plakken. Bij wie kan ik het beste terecht om dit te melden??
icon

Beste antwoord door Jouke NS 10 oktober 2019, 21:07

Hallo Vogel58 en welkom bij de NS Community.

Dit is een uitgelezen kans om de stationsmanager hier even naar te laten kijken. Ik ga hem/haar dan ook even aanhaken en vragen om hier op in te spelen.
Bekijk origineel

7 reacties

Hallo Vogel58 en welkom bij de NS Community.

Dit is een uitgelezen kans om de stationsmanager hier even naar te laten kijken. Ik ga hem/haar dan ook even aanhaken en vragen om hier op in te spelen.

 

Reputatie 7
Badge +3

In Den Bosch Oost hebben ze hiervoor witte plastic cirkels op de ramen geplakt.

Er is nog steeds geen verandering te zien. Op een gegeven moment krijg ik de neiging om het zelf te beplakken😅

Goedemorgen Vogel58.

Ik heb Jouke NS zojuist gesproken en hij gaat bij de stationsmanager navragen wat de status van het verzoek is.

Reputatie 7
Badge

Goed dat @Jouke NS dit oppakt, inderdaad dodelijk voor vogels zo'n glasplaat zonder randen of iets, dwars op het perron. 

Ik heb hier even weer navraag naar gedaan. De Stationsmanager heeft, na aanleiding van mijn melding, gesprekken gevoerd met ProRail en de schoonmakers van het station. Vanuit ProRail komt de nadrukkelijke wens om op stations een zo open mogelijk karakter te hebben. Beplakte glazen passen hier niet bij maar, zoals Tamzin al benoemt, is het op sommige stations wel nodig. De schoonmaker komt eens per 2 dagen op het station en ziet slechts zeer incidenteel dode vogels. Het aantal dode vogels is zo minimaal dat een aanpassing, die vanuit ProRail zou moeten komen, niet te rechtvaardigen is. Dat gezegd hebbende monitoren de schoonmakers en de stationsmanager wel de situatie en als het aantal dode vogels toeneemt zullen ze alsnog actie ondernemen. Vooralsnog blijft de situatie dus zoals hij nu is, wanneer nodig zal het alsnog aangepast worden. 

Reageer