beantwoord

Sticker op afwijkende kaartautomaat?


Reputatie 6
Badge +2
Sommige NS-kaartautomaten verkopen al eenmalige OV-chipkaarten, en geen kaartjes met korting meer (zie ook https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/papieren-kaartje-wordt-vanaf-9-juli-vervangen-door-de-eenmalige-chipkaart-2036). Dit is niet op een afstand te zien, waardoor mensen vergeefs in de rij staan.

Kunnen deze automaten duidelijk gemarkeerd worden?
icon

Beste antwoord door Dennis 9 juni 2014, 07:40

Tot nu toe hebben we het alleen geconstateerd bij het bolle type

In de nieuwe Spoor staat ook dat de platte de nieuwe kaartjes niet gaat verkopen, dus na 9 juli helemaal geen papieren kaartjes meer verkoopt.Handig om te weten voor wie (nu nog) een papieren kaartje met korting wil kopen: als je naar een platte automaat gaat weet je zeker dat je niet voor niets in de rij staat.
Bekijk origineel

17 reacties

Hallo Dennis,

Ik ga dit voor je uitzetten. Zodra ik hier bericht over krijg, laat ik het je weten.

Vriendelijke groet,
Herman NS
Bij welke kaartautomaten is dit precies het geval en wat voor vervoerbewijs wordt er op CT-ticket uitgegeven?
Reputatie 6
Badge +2
Tot nu toe hebben we het alleen geconstateerd bij het bolle type, en wel enkele op Amsterdam Centraal, een op Amsterdam Amstel en een op Haarlem. Ze zijn te herkennen aan het in het beginscherm ontbreken van een buitenlandoptie.

Het assortiment is vervangen door het nieuwe (maar zonder oude of nieuwe kaartjes buitenland), waarbij volgens het scherm alle papieren kaartjes voorzien zijn van een chip, maar zonder toeslag. Iemand meldde dat een betalingsbewijs van het oude type is, dus vroegen we ons af of er twee papierrollen in zitten, of dat er nog niet daadwerkelijk chips in het papier zitten.

Zie ook https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/papieren-kaartje-wordt-vanaf-9-juli-vervangen-door-de-eenmalige-chipkaart-2036.
Er zijn meer stations die kaartautomaten in de testfase hebben overigens. Ik ben niet op de hoogte van welke stations allemaal, maar het zijn alleen de bolle kaartautomaten, die ook muntgeld accepteren en een anonieme OV-chipkaart verkopen. Op Utrecht Centraal staan er ook van dit soort automaten.
Reputatie 6
Badge +2
De term "CT-ticket" kende ik nog niet. Waar staat dat voor? Gewoon chip ticket?
De term "CT-ticket" kende ik nog niet. Waar staat dat voor?

Ik ken die term ook niet. Heb geen idee.
Reputatie 3
Badge
In ieder geval geldt het voor automaat 201 in Haarlem.
Reputatie 6
Badge +2
Ze zijn te herkennen aan het in het beginscherm ontbreken van een buitenlandoptie.
Dit klopt niet meer, want 205 op Asd heeft ze nu ook voor het buitenland. Inchecken bij vertrek, bij een retour uitchecken na terugkeer. De andere op Asd met chip maar zonder buitenland is 216, ernaast.
Mijn collega bedoelde met CT-ticket, de eenmalig te gebruiken OV-chipkaart. Er zijn een aantal automaten per station die meedoen aan het proefbedrijf. O.a. deze stations doen daar aan mee: Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Haarlem, Utrecht Centraal, Enschede, ’s-Hertogenbosch. Tijdens het proefbedrijf hoeft er nog geen €1,- extra te worden betaald.Reputatie 6
Badge +2
Op http://www.treinenweb.nl/news/4086 staan foto's van het scherm en van het kaartje. Er staat ook een lijstje van 14 stations: Enschede, Den Bosch, Alkmaar, Schiphol, Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Zwolle, Roosendaal, Maastricht, Hilversum, Nijmegen, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal, maar dat is dus niet juist of niet volledig, want Haarlem en Utrecht Centraal staan er niet bij.
Reputatie 6
Badge +2
Tot nu toe hebben we het alleen geconstateerd bij het bolle type
In de nieuwe Spoor staat ook dat de platte de nieuwe kaartjes niet gaat verkopen, dus na 9 juli helemaal geen papieren kaartjes meer verkoopt.

Handig om te weten voor wie (nu nog) een papieren kaartje met korting wil kopen: als je naar een platte automaat gaat weet je zeker dat je niet voor niets in de rij staat.
Reputatie 6
Badge +2
Iemand meldde dat een betalingsbewijs van het oude type is, dus vroegen we ons af of er twee papierrollen in zitten, of dat er nog niet daadwerkelijk chips in het papier zitten.
Ik begrijp dat er echt al eenmalige chipkaarten uitkomen, dus er zijn twee papierrollen.

En in de platte automaat is de papierrol vanaf 9 juli alleen nog voor het betaalbewijs.
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/kaartkeuze/eenmalige-chipkaart.html.
Reputatie 6
Badge +2
In Zaandam staat nu op een papier op de platte automaten alvast voor juli vermeld dat je voor een los kaartje moet zijn bij de automaat met bovenaan alleen het NS-logo, en hebben inderdaad de bolle automaten een nieuwe blauwe strip waar alleen dat logo op staat, niet meer "Tickets - Kopen OV-chipkaart". Wel vreemd, je zou eerder verwachten dat het woord "Tickets" verdwijnt van de platte automaat.
Op Tilburg doen de afgeronde automaten niet meer aan papieren kaartjes, de platte nog wel. Je moet er maar achter komen!
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook https://forum.ns.nl/stel-vraag-14/kaartautomaten-2818.
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook https://ovloket.nl/pages/ovloket/Hoofdmenu/Nieuws?postid=2747.

Reageer