Te vroeg vertrekken

  • 8 augustus 2018
  • 7 reacties
  • 130 Bekeken

Trein op Amsterdam Zuid en Bijlmer vertrekken nu standaard 20-30 seconden te vroeg. Dit is heel vervelend!

7 reacties

Het zou makkelijker zijn als je iets duidelijker bent om welke trein(en) het gaat.
Trein Venlo - Schiphol airport (en terug)
Reputatie 7
En welk tijdstip reist u
Dat verschilt, anders had ik dit wel vermeld. In de ochtend en eind middag, bijv;
- Amsterdam zuid -> Bijlmer 07:56, 08:09, 08:39
- Bijlmer -> Amsterdam zuid 17:16,...
Wat spijtig om te lezen dat de treinen te vroeg vertrekken, Erik J. In de reisplanner staat een vertrektijd aangegeven. Zo'n 30 seconden voor deze vertrektijd zal de conducteur de vertrekprocedure starten waardoor tijdig de deuren sluiten. Mocht je ervaren dat een trein structureel te vroeg vertrekt mag je dat natuurlijk altijd aangeven. Wij kunnen hier dan melding van maken!
Uh, is de laatste week structureel?
Overigens voor een reiziger is deuren dicht gelijk aan vertrek, je kunt immers niet meer instappen, toch?
Maar voor de NS is vertrektijd de tijd dat de trein wegrijdt uit het station en voor Amsterdam Zuid is dat heel vaak exact op de minuut en dat houdt in dat er ca. 20 seconden voor vertrektijd door de hoofdconducteur gefloten wordt en dan sluiten de deuren met uitzondering die waar de hoofdconducteur bij staat. Deze kijkt dan of alle deuren dicht zijn en er niemand klem tussen zit en sluit daarna zijn eigen deur. Zodra alle deuren dicht zijn krijgt de machinist een groene lamp die gaat branden ter bevestiging hiervan en deze zal vertrekken.

Deze vertrekprocedure duurt afhankelijk van het materieel ca. 20 seconden vandaar dat er dus 20 seconden voor vertrektijd wordt gefloten door de hoofdconducteur.


Als u zegt dat de deuren dus 20-30 seconden voor vertrek dicht gaan dan vertrekt de trein dus redelijk op de geplande tijd.

Reageer