Tijd

  • 23 maart 2020
  • 4 reacties
  • 192 Bekeken

Als vluchten worden geannuleerd, waarom is piektijd dan van belang?


4 reacties

Beste Martinosz,

 

U zit hier op een forum voor treinreizigers. Ik denk dat u iets bedoelt met Schiphol en is piektijd dan de spits??. De spits is thans inderdaad iets rustiger in de trein maar nog steeds reizen er een heleboel mensen met de trein.  

Reputatie 6

Dat heeft vrij weinig met Schiphol te maken en een stuk meer met de zoveel miljoen mensen die normaliter in de spitsuren van en naar hun werk of school reizen. Als ik het goed heb begrepen is dat aantal nu gezakt naar enkele honderdduizenden mensen in Nederland. Niet genoeg om massaal de wegen en de stations te vullen, maar het kan nog altijd voorkomen dat het druk is en NS voelt er weinig voor om die inkomsten nu arbitrair van de hand te doen.

Badge

@MJL wat zou de reden moeten zijn dat de NS opeens de spitstijden en tarieven overboord gooit?  Dit zijn nu eenmaal van tevoren vastgestelde regels en tarieven die gaan niet overboord omdat er nu een crisis is waarbij aan een ieder uitdrukkelijk gevraagd wordt om niet uit huis te gaan tenzij het noodzakelijk is.  En dus ook niet te reizen met het openbaar vervoer als de reis niet noodzakelijk is. 

In de spits zitten nog steeds mensen die naar het werk reizen en daarmee zijn deze treinen nog steeds het drukst, ondanks dat een meerderheid van Nederland (gelukkig) gehoor geeft aan de oproepen die steeds gedaan worden.

Zo roept de NS ook op om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen, zie: https://twitter.com/NS_online/status/1242099832073920512

Reputatie 6

Klopt. Juist daarom zou het niet logisch zijn om nu de spitstarieven te schrappen, dat gaat zelfs in tegen het beleid wat NS nu voert. 

Reageer