beantwoord

Toegankelijkheid station Enschede

  • 26 mei 2020
  • 8 reacties
  • 252 Bekeken

Reputatie 2
  • Intercity
  • 13 reacties

Sinds een maand of twee zijn alle ingangen/uitgangen op station Enschede afgesloten, op eentje na. Dit i.v.m. overlast, mede door de weinige activiteit op het station.

Het wordt nu weer steeds drukker en bij de enige toegang (grote trap) zitten overdag veel mensen in de weg. Het zou fijn zijn als er weer meer ingangen open gaan zodat de reizigers zich meer kunnen verspreiden en niet meer gebonden zijn aan één ingang/uitgang. Aangezien er overal linten hangen van NS neem ik aan dat jullie het hebben afgesloten.

Ik zie zelden personeel op het station en de vraagbaak zit dicht of is nooit open (als ik er ben). Vandaar de vraag hier.

icon

Beste antwoord door Mark NS 27 mei 2020, 18:39

Fijn dat het nu alweer is aangepast! Aanvankelijk stond 2 juni in de planning, hebben we doorgekregen, maar wellicht heeft men het naar voren gehaald! 

Bekijk origineel

8 reacties

Op station Rotterdam Centraal zijn ook vanwege corona een aantal ingangen afgesloten. Waarom weet ik niet precies, want in de praktijk is het resultaat dat het dat dan bij de wel open ingangen vaak erg druk wordt. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Goede vraag, BVW. Ik ga het navragen. Misschien per 2 juni dat het al veranderd zou worden, maar wanneer ik meer weet dan laat ik het weten!

Reputatie 2

Ik zag zojuist dat het vandaag is aangepast in Enschede. Misschien was dat al gepland, anders dank voor het doorgeven. :)

Fijn dat het nu alweer is aangepast! Aanvankelijk stond 2 juni in de planning, hebben we doorgekregen, maar wellicht heeft men het naar voren gehaald! 

Waarom is de in/uitgang van perron Enschede aan de kant van het gemeentehuis niet gewoon open?

Dit scheelt mij enorm veel tijd aangezien ik met de trein vanuit Almelo heen en weer reis. Als die in/uitgang gewoon open is ben ik binnen 1 minuut op het perron. Nu doe ik er 10 minuten over en mis ik vaak de trein. 

Hallo,
Fijn dat het toentertijd de toegankelijkheid weer is aangepast, echter is het nu weer hetzelfde geval. Het hek zit wederom dicht, waardoor andere toegangsmogelijkheden weer drukker zijn. Ook in verband met de COVID-19 zou het fijn zijn alle toegangsmogelijkheden weer te openen om de afstand ook te kunnen hanteren. 

@rudzikjr ik zie dat je jouw vraag hier ook al gesteld hebt.

Klopt. Ik  was zelf ook een topic gestart 

Reageer