vertrekplaats van de trein

  • 10 januari 2015
  • 1 reactie
  • 121 Bekeken

Ik vroeg mij af of er een reden is dat sinds kort de treinen richting Den Haag op Leiden centraal niet meer bij de trappen vertrekken maar een heel stuk naar het begin van het perron. Hierdoor is het een heel stuk lopen naar de trein en regelmatig zijn die 30 seconden extra het verschil tussen de trein halen en de trein missen.

1 reactie

Reputatie 1
Badge
geldt niet voor alle treinen. De reden is dat er op de meeste knooptijden 3 treinen die kant opmoeten (naar HS+verder, IC tot CS en stopper (pardon, SPRinter) en dat meestal die ICs pas middenlangs het perron de wisselnemen. Als je ooit een enkele minuten eerder komt of die trein vertraagd is, kan je dat zien. Dus logisch gevolg is dat ze dan een heel stuk moeten doorrijden om de achterkant ook netjes naast het perron te krijgen. Overigens, afh. van of je naar HS of CS moet- die naar de andere staat dan net achter het wissel achterop het perron.
Dit was trouwens ri. Haarlem/Schiphol al langer het geval.
Er zijn hier al diverse klachten langsgekomen van mensen die voorheen cross-perron snel konden overstappen en nu het hele perron langs moeten, ook nog tegen de meute in die het ook verkeerd had ingeschat.

Reageer