beantwoord

Waarom nog melden dat vertraagde trein binnenkomt als deze direkt wegrijdt?

  • 4 oktober 2014
  • 1 reactie
  • 153 Bekeken

Vandaag reisde ik van Deventer naar Zutphen, maar werd een vertraging gemeld van eerst 10 daarna 20 minuten. Het vertrekperron (spoor 3) werd eerst nog even gebruikt voor de intercity naar Enschede.
Met 15 minuten vertraging kwam alsnog de intercity naar Zutphen binnen, maar dan wel op het westelijke perron (spoor 1). Nadat deze trein al tot stilstand was gekomen werd pas voor het eerst omgeroepen dat de trein naar Zutphen vanaf een geheel ander perron zou vertrekken (de stilstaande trein naar Enschede blokkeerde het zicht op de Zutphen trein voor de meeste wachtenden). Iedereen haastte zich via het tunneltje en meerdere trappen (er zijn geen roltrappen) van het middenperron naar het westperron, maar nog op de trappen naar spoor 1 werd duidelijk dat de trein al vertrokken was, zonder dat er ook maar iemand in had kunnen stappen.
Alle medereizigers die zo na een flinke afstand rennen alsnog hun trein misten spraken er schande van. Waarom pest NS zijn klanten op deze wijze?
Geef dit soort ingrijpende perronwijzigingen tijdig door! Of geef anders gewoon aan dat instappen onmogelijk zal zijn...
icon

Beste antwoord door Herman NS 6 oktober 2014, 08:54

Hallo JayBee,Vervelend dat je na je vertraging ook nog je aansluiting hebt gemist. Helaas is het niet altijd mogelijk om aansluitende treinen te laten wachten, omdat dit elders ook weer in vertragingen resulteert. Omdat wijzigingen via diverse communicatiekanalen dienen te worden gecommuniceerd, wil het wel eens voorkomen dat de wijzigingen niet tijdig gecommuniceerd te worden. Het is goed dat je ons hiervan op de hoogte brengt, bedankt!Vriendelijke groet,

Herman NS
Bekijk origineel

1 reactie

Hallo JayBee,

Vervelend dat je na je vertraging ook nog je aansluiting hebt gemist. Helaas is het niet altijd mogelijk om aansluitende treinen te laten wachten, omdat dit elders ook weer in vertragingen resulteert. Omdat wijzigingen via diverse communicatiekanalen dienen te worden gecommuniceerd, wil het wel eens voorkomen dat de wijzigingen niet tijdig gecommuniceerd te worden. Het is goed dat je ons hiervan op de hoogte brengt, bedankt!

Vriendelijke groet,
Herman NS

Reageer