beantwoord

Waarom staat de trein zo ver van de stationshal?

  • 2 april 2014
  • 2 reacties
  • 329 Bekeken

Wat is de reden waarom op Utrecht Centraal de IC naar Leiden helemaal aan het einde van 18b staat? Het is bijna 50 meter lopen vanaf de stationshal naar de eerste coupe. Dit maakt overstappen haast onmogelijk.

De trein kan gemakkelijk met de eerste coupe onder de stationshal staan want de sprinter naar Woerden (18a) haalt dit niet.
icon

Beste antwoord door Bart NS 4 april 2014, 10:01

Dag Sven,Welkom op het NS Serviceforum. Dat de trein verder stopt op het perron heeft te maken met wissels. Daarnaast is er tussen twee treinen een bepaalde tussenruimte nodig. Dit betekent dat de treinen op het a-gedeelte en het b-gedeelte niet te kort op elkaar mogen staan en vooral niet te kort op elkaar kunnen rijden.

Groet, Bart
Bekijk origineel

2 reacties

Dag Sven,

Welkom op het NS Serviceforum. Dat de trein verder stopt op het perron heeft te maken met wissels. Daarnaast is er tussen twee treinen een bepaalde tussenruimte nodig. Dit betekent dat de treinen op het a-gedeelte en het b-gedeelte niet te kort op elkaar mogen staan en vooral niet te kort op elkaar kunnen rijden.
Groet, Bart
Vaak wordt er ook nog een extra treinstel aangekoppeld op het laatste moment, misschien komt het hier ook door. (Ik heb er vaak ook last van, snap wat je bedoelt)

Reageer