beantwoord

Waarom zijn er twee verschillende soorten NS kaartautomaten?

  • 8 July 2014
  • 1 reactie
  • 2771 Bekeken

Waarom moet NS zo nodig 2 soorten automaten gebruiken? Nog afgezien van de automaten van andere vervoerders? De belastingdienst maakt het steeds eenvoudiger , maar NS maakt het steeds maar moeilijker en duurder. Zoals bijvoorbeeld de vrije reisdagen op een voordeelurenabonnement: 75 % in prijs verhoogd...
icon

Beste antwoord door Anonymous 8 July 2014, 10:47

Bekijk origineel

1 reactie

Beste Leganto, Welkom op het NS Service Forum. Leuk om te zien dat jij je weg naar het forum gevonden hebt. Er zijn inderdaad nu twee verschillende kaartautomaten op de stations te vinden.

- De lichtbak van de automaten waar klanten een OV-chipkaart of eenmalige chipkaart kunnen kopen, wordt blauw met het NS-logo. Op deze automaten komen blauwe topborden met de tekst ‘Losse kaartjes en alles voor de OV-chipkaart’.

- De lichtbak van de andere automaten wordt geel met de tekst ‘OV-chipkaarthouders’. Op deze automaten komen gele topborden met de tekst ‘Saldo en bestellingen’.

- Om ervoor te zorgen dat klanten vanaf 9 juli de juiste kaartautomaat kiezen, worden de lichtbakken de komende dagen al aangepast en de borden geplaatst. Inmiddels is een beperkt aantal kaartautomaten omgezet voor de uitgifte van de eenmalige chipkaart. Op 9 juli worden alle automaten omgezet.

Je kunt oefenen met de kaartautomaat via www.ns.nl/kaartautomaat. Ik heb je topic verplaatst naar 'Op het station' om de vindbaarheid van dit topic te vergroten. Daarnaast heb ik de titel een klein beetje aangepast.

Reageer