beantwoord

wederom intercity niet gestoot in Almere Buiten slechte communicatie van de NS

  • 12 April 2022
  • 2 reacties
  • 159 Bekeken

Waarom roept NS nooit iets om als een trein zonder te stoppen is doorgereden? Zoals vanmorgen in Almere Buiten 08.06. Er gaan altijd heel veel mensen net deze trein naar duivendrecht en amsterdam zuid. Vergoeding krijg je niet maar een omroepje kan er toch wel vanaf. En dat ze het niet weten kan niet want de machinist gaf het wel door want hij remde wel af na het station. Hij zal het wel gemeld hebben. 

icon

Beste antwoord door Anonymous 12 April 2022, 10:43

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +1

Gewoon ff zelf nadenken: wat hep het nou foor sin (zo praten al die almeerders toch nog?) om achteraf iets om te roepen? Het zal dus n.a.w. wel niet ´gepland´ zijn (overigens-ook dat kan voorkomen) door vergeetachtigheid van de machinist. Dus ook pas achteraf vast te stellen. Ik denk niet dat er op dat grote centrale hoofdkantoor belletjes gaan rinkelen als zoiets gebeurt-elke dag wel een keertje of wat-dan hier, dan daar. Dus om zoń gesproken bericht (of op de screens mag ook wel van je?) uit te sturen is men afhankelijk van de melding-en de schuldbewuste personeelsleden kijken dan wel link uit-heel menselijk. Heb zelf ooit ook wel zoiets zittend In trein meegemaakt toen ik zelf al dacht: gaat mis., later IN die trein wel een heel schuldbewuste+vol excuses HC die ook zelfs nog meteen de navolgende raad gaf: hoe terug te reizen en hoe GTNV te claimen.

Ga er in doorsnee maar van uit dat bij langdurig treingebruik ca 10% van alle ritten een of ander malheur oplevert en zo 1 - 2 % GROOT en dus vaak nare/vervelende resultaten heeft. In andere landen (zit nu in GB) is dat vaak stukken hoger (FR-staken, ES-geen enkele info, GB-personeelstekort-etc

Dat wordt helemaal niet doorgegeven, de machinist heeft hier niet op zitten letten en dacht mogelijk dat hij in de andere IC zat die allemaal niet stoppen op Almere Buiten.

Vaak zal het in de trein wel omgeroepen worden maar daar hebben mensen op het perron niets aan. Maar zoals Bahnrider al aangeeft, die weten het al want de trein is zonder stoppen voorbij gereden en dan voegt die omroep bar weinig meer toe.

 

Reageer