Welke van de stationsvoorzieningen liggen er binnen de poortjes?

  • 30 augustus 2014
  • 58 reacties
  • 2536 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Op pagina's zoals http://www.ns.nl/reizigers/reisinformatie/stationsvoorzieningen/stations/o-s/sittard staan stationsvoorzieningen vermeld. Kan daarbij gezet worden of ze binnen de poortjes liggen? Zie ook https://forum.ns.nl/op-station-17/hoge-extra-kosten-broodje-koffie-op-station-5467.

Per station met poortjes kunnen ook in dit topic toegevoegd worden stationsvoorzieningen binnen de poortjes, en die erbuiten.

Sittard: buiten de poortjes: Smullers (zie https://forum.ns.nl/op-station-17/mag-vertraging-station-verlaten-2803).

Amsterdam Bijlmer Arena: buiten de poortjes: AH to Go.

Leiden Centraal: buiten de poortjes: AH to Go, Hema.

Amsterdam Centraal: binnen de poortjes: AH to Go, Burger King, Hema.

58 reacties

Beste Dennis, Bedankt voor het aanmaken van dit topic. Ik ga je suggestie doorgeven. Ondertussen mag je, indien je dit soort gegevens weet, deze gegevens ook delen met andere forumgebruikers in dit topic.
Reputatie 3
Badge
Goed topic!

Wat ik me afvraag: hoe reageren die exploitanten erop als ze buiten de poortjes terecht komen, terwijl hun "conculega's" wel binnen de poortjes zitten? Of juist omgekeerd? Of heeft dat helemaal geen consequenties voor hun omzet?

Overigens zit in Amsterdam Centraal in ieder geval ook de Starbucks binnen de poortjes. En mij is net verteld dat ook de middengang van Amsterdam Centraal inmiddels poortjes heeft, waardoor feitelijk alle winkels in ieder geval binnen de poortjes aanwezig zijn, en een aantal ervan óók buiten de poortjes (t.w. in de gang die aan de centrumkant van het station van oost naar west loopt).
De AH to Go in Sittard ligt ook buiten de poortjes, net als de Doner Company. Alleen Kiosk ligt binnen de poortjes.

Zo heb je op Rotterdam Centraal de Ah to go ook buiten de poortjes liggen en een Broodzaak. Weet even niet of er meerdere AH to Go en Broodzaken liggen op Rotterdam, maar zal er meer op gaan letten.
Reputatie 6
Badge +2
Ja, Rtd heeft 2 AH's, 1 binnen en 1 buiten het beheerst toegankelijke gebied (btg). Die erbuiten heeft wel beperktere openingstijden.
Reputatie 6
Badge +2
Wd: alleen frisdrankautomaat in btg, Kiosk, Döner en snoepautomaat erbuiten.
Reputatie 6
Badge +2
Rta: AH buiten btg.
Reputatie 6
Badge +2
Asdl: AH buiten btg.
Reputatie 6
Badge +2
Bd: AH enz. buiten btg.
Reputatie 6
Badge +2
Alm: Kiosk binnen btg.
Dennis,

Voor de lezers die niet zo thuis is in afkortingen van stationsnamen,
zou het fijn zijn als je tevens de volledige stationsnaam vermeldt 😉
Reputatie 6
Badge +2
Ik heb een tooltip voorgesteld (https://forum.ns.nl/welkom-15/popup-stationsnaam-gebruik-afkorting-5746), in de tussentjd zie bijvoorbeeld https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_huidige_en_voormalige_spoorwegstations_in_Nederland (is gesorteerd op afkorting) of de reisplanner van ns.nl (om te weten wat Alm is, plan reis van Alm tot O; hoofdletters zijn niet nodig, dus je hoeft alleen alm en o in te typen).

Het wordt wel vaker gedaan op het forum, ik laat het afhangen van de vragensteller en/of inhoudelijke respons. En als we een keer de losse informatie combineren in een lijstje kunnen we eventueel alsnog het ook voluit schrijven.
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook https://forum.ns.nl/op-station-17/stationsafkortingen-6184.
Reputatie 6
Badge +2
Hoorn (Hn): AKO buiten btg (zie https://forum.ns.nl/op-station-17/mag-gedurende-overstap-hoorn-zonder-extra-kosten-lans-bijvoorbeeld-de-ako-9192).
Reputatie 6
Badge +2
Ook BK buiten btg, de deur naar het perron is opgeofferd.
@Dennis

Een compleet overzicht zou wel fijn zijn…:) Ook voor de ondernemingen in de omgeving van het station.
Misschien dat de NS een overzichtje kan maken?
@NS

Is het mogelijk om een overzichtje te krijgen?
Reputatie 6
Badge +2
Voor de Hema Rtd staat het netjes op http://www.hema.nl/winkels/winkel.aspx?FiliaalId=530:

Sinds 1 mei 2015 is Rotterdam CS station afgesloten met poortjes en heb je een OV-chipkaart of ander geldig vervoersbewijs nodig om je internetbestelling op te kunnen halen.
.
(Wel opvallend dat de Hema ervan uitgaat dat klanten alleen gericht naar hun zaak komen om een bestelling op te halen, niet om gewoon iets te kopen.)

Naast het feit dat het handig zou zijn als NS deze informatie verstrekt zou het handig zijn als de bedrijven deze informatie ook zelf verstrekken, zoals in dit geval.

NS heeft dubbel reden het te vermelden, als verantwoordelijke voor de poortjes, en als winkelexploitant. Het zou ook vermeld kunnen worden op http://retail.nsstations.nl.
@Dennis

Acht maanden terug is je suggestie al doorgegeven. Misschien dat de NS er eens werk van kan maken. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om? Kost hoogstens wat tijd om van 82 stations een lijst op te stellen met de daarbij behorende voorzieningen en aan te geven of deze binnen of buiten de poortjes liggen.

Laten we hopen dat de NS ook inziet dat er gegronde redenen zijn om met enige haast dat overzicht te publiceren.
NS moet eerst maar eens de informatie over de basisvoorzieningen op de stations op orde krijgen.
Reputatie 6
Badge +2
NS moet eerst maar eens de informatie over de basisvoorzieningen op de stations op orde krijgen.
Niet "eerst maar", maar als onderdeel daarvan.
Wel 'eerst maar', anders duurt het nog langer voordat de basisinformatie op orde is.
Een overzichtje lijkt mij niet zo moeilijk. Kost wat tijd, maar geen maanden.

En als ze in het overzicht aangeven of het basisvoorzieningen betreft... Prima!
Voor een normaal bedrijf zou je gelijk hebben, maar bij NS duurt het corrigeren van onbetwiste fouten in het overzicht van 1 soort voorziening, namelijk kaartautomaten, nu al meer dan drie maanden en die lijst hoefden ze niet eens zelf samen te stellen. Als je dat extrapoleert naar meerdere soorten voorzieningen, moet je qua doorlooptijd waarschijnlijk aan jaren, zo niet decennia denken.
Hebben ze geen staigerge die deze taak op zich kan nemen. Zou een waardevolle stage kunnen zijn.
Kan iemand de vraag beantwoorden?

"Welke van de stationsvoorzieningen liggen er binnen de poortjes?"

Reageer